Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Am votat pentru pluripartidism. Democrația înseamnă diversitate de opinii

Gabriela Firea

Gabriela Firea a declarat, după ieșirea de la urne, că a votat pentru o țară în care toți cetățenii să fie respectați, dar și pentru pluripartidism, edilul explicând că au apus vremurile când exista un singur partid. Primarul Capitalei precizează că democrația înseamnă diversitate de opinii, scrie Mediafax.

„Am votat pentru o Românie în care toți cetățenii să fie respectați, indiferent cărei categorii socio-profesionale aparțin, un dialog mai direct cu toți cetățenii, mai apropiat, mai cald, pentru respectul față de valorile câștigate după Revoluție. Mă refer, în primul rând, la libertatea presei, la diversitatea opiniilor din partea mass-media. De asemenea, (am votat, n.r.) pentru pluripartidism. Cred că au trecut acele epoci în care exista un singur partid, partidul unic. Democrația înseamnă diversitate de opinii, multe partide, multe publicații, multe televiziuni. E normal să fie așa și ar fi păcat să regresăm, în loc să facem pași înainte pentru democratizarea țării”, a declarat Gabriela Firea, după ce a votat.

Citește și: Marcel Vela: Am votat pentru nepoțica mea, să trăiască într-o țară normală

Primarul Capitalei a mai subliniat că, în calitate de edil, consideră că e foarte important ca cetățenii să voteze împotriva intențiilor de austeritate.

„Cred că am depășit anii în care erau impuse curbe de sacrificiu. (...) Mi-aș dori mai multă înțelegere, mai multă armonie, mai multă iubire între noi, mai puțină vrajbp,cmai puține tensiuni, un dialog mai civilizat și mai deschis”, a mai spus Firea.

Edilul s-a prezentat la urne la ora 7.00.

Un număr de 18.748 de secții de votare s-au deschis în România, duminică, la ora 7.00, la al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetățeni, potrivit AEP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.