DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Gabriela Firea: 'Anul trecut au murit 69 de femei, în urma bătăilor crunte. Foarte puţine persoane conştientizează faptul că bătaia nu este ruptă din Rai'

Inquam Photos / George Calin
gabriela firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a arătat că ”bătaia nu este ruptă din Rai” şi că, din păcate, cazurile de violenţă nu pot fi sancţionate aşa cum ar trebui. Firea a precizat că numai anul trecut 69 de femei au murit în urma bătăilor crunte, iar anul acesta au fost 20 de astfel de cazuri. Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul de Interne lucrează la un proiect de introducere a brăţărilor electronice pentru agresori, conform news.ro.

Întrebată, miercuri seară, la Antena 3 despre cazurile de violenţă în familie, Gabriela Firea a explicat că bătaia nu este ruptă din Rai.

”Din păcate, trebuie să spun şi este o amărăciune a mea în România, foarte puţine persoane conştientizează faptul că bătaia nu este ruptă din Rai, nici în ceea ce priveşte relaţia de cuplu şi nici în ceea ce priveşte relaţia părinte-copil încă şi trebuie să fim oneşti şi să recunoaştem, sunt foarte multe persoane, incredibil de multe persoane care consideră că bătaia, deci violenţa sau abuzul emoţional un alt tip de agresiune, nu sunt, deci nu pot fi sancţionate de către lege şi nu pot fi sancţionate de către autorităţi şi nu pot fi sancţionate de către societate. Este foarte mare, o foarte mare eroare şi de aceea de câte ori am ocazia încerc să conştientizez prin posibilităţile pe care le am şi prin colegii mei, bineînţeles, să le transmitem copiilor, tinerilor, adulţilor din întreaga ţară să sesizeze atunci când află că o femeie, mai puţine cazuri sunt de bărbaţi, dar sunt datoare să subliniez şi dacă un caz există, trebuie să fie amintit ,femeile care sunt victime ale violenţei domestice, care pot să nu mai existe din această cauză”, a declarat Firea.

Ministrul Familiei a arătat că numai anul trecut, 69 de femei au murit, după ce au fost bătute.

”Anul trecut au murit 69 de femei în România, în urma bătăilor crunte. Anul acesta au murit aproape 20 câte decese vrem să se întâmple în România din cauza violenţelor domestice? ”, a precizat Firea.

Gabriela Firea a anunţat că se lucrează la un proiect de introducere a brăţărilor electronice pentru agresori.

”Ca să conştientizăm, vreau să subliniez că lucrăm îndeaproape cu Ministerul de Interne, cu domnul ministru Bode pentru introducerea şi la noi a proiectului brăţărilor electronice pentru agresori, care vor fi monitorizaţi de către poliţia din judeţe, să stea la o distanţă legală, la o distanţă suficient de sigură de femeia agresată, astfel încât de la bătăile crunte să nu se ajungă la bătăi cauzatoare de moarte. Mii de cazuri de de încălcări de ordine de protecţie au fost în România. Dacă acestea ar fi fost suficiente, nu mai era nevoie să ne gândim la pasul următor, şi anume introducerea brăţării electronice pentru agresori. Rămâneam la ideea de ordin de protecţie, dar acestea de cele mai multe ori sunt încălcate. Ministerul Familiei, prin Agenţia Naţională Egalitate de Şanse, are un proiect venus. Avem mai mult de 40 de centre locuinţe protejate pentru victimele violenţe domestice, unde găzduim femeile şi copiii aflaţi într-o astfel de situaţie. Se oferă nu doar casă şi masă, ci şi consiliere juridică, psihologică, reintegrare vocaţională, loc de muncă, mai pe scurt şi orice fel de ajutor aţă o nouă viaţă, practic. Şi de asemenea avem şi centre regionale pentru agresori, deoarece unii dintre ei se pot reabilita”, a mai spus Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.