Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gabriela Firea anunță CATASTROFA: 'Românii trebuie să știe că nu își vor mai lua salariile, pensiile, instituțiile nu vor mai funcționa'

Gabriela Firea

Klaus Iohannis a refuzat remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, iar Guvernul se află în imposibilitatea de a mai face ședințe și de a conduce țara, după ce executivul se află într-o situație fără precedent în istorie. Mai multe ministere sunt fără titulari, fie pentru că ALDE și-a retras oamenii, fie pentru că au fost demisii (cazul MAI), sau demiteri (cazul MEN).

Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD, trage un semnal de alarmă și anunță că din cauză că nu vor mai putea fi ținute ședințe de guvern, angajații și pensionarii sunt în situația de a nu-și mai primi salariile și pensiile.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

”Guvernul poate fi demis dacă premierul îşi scrie demisia sau dacă o moţiune de cenzură trece prin Parlament. Câtă vreme nu suntem în cele două situaţii, Guvernul este legal la Palatul Victoria pentru că a fost votat de o majoritate parlamentară în urma unor alegeri parlamentare pe care PSD şi ALDE le-au câştigat. Practic, nu avem acum altceva de făcut decât să aşteptăm paşii democratici care vor urma în zilele următoare, deoarece începe şi sesiunea parlamentară. Suntem cu toții îngrijorați și ar fi ilar să abordăm un optimism și să spunem că nu se întâmplă nimic. Mi-aș dori ca cei care iau decizii importante președintele, premierul, parlamentarii, cei care participă la negocieri să se gândească la cetățeni. Ce ar însemna o țară intrată în criză, într-o sincopă executivă, Doamne ferește de o catastrofă, de un moment neplăcut în care instituțiile trebuie să funcționeze la maximum. Nu cred că președintele ar lăsa țara într-o situație ca guvernul să nu mai poate face ședințe, ministerele să nu mai poată funcționa. Să facem un exercițiu: cu o criză guvernamentală, românii trebuie să știe că nu își vor mai lua salariile, pensiile, că instituțiile nu vor mai funcționa. Într-un fel sau altul cei care au contribuit la tabloul de azi, toți trebuie să găsească soluția, dar nu influențată de campanie prezidențială.”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’

"Nu cred că îi ajută pe români. Cred că toți actorii politici trebuie să dea dovadă de maturitate. Țara asta nu-și permite un hău legislativ. Politicienii trebuie să aibă maturitate şi responsabilitate, să se gândească în primul rând la români, nu doar să facă declaraţii foarte frumoase citite de pe anumite foi, ci să dovedească cu adevărat că ţin la această ţară. Dacă se gândesc doar la cât mai câştigă în campania prezidenţială şi cât mai pierde un adversar, nu cred că este normal şi sunt convinsă că românii vor sancţiona aceşti politiceni care se gândesc doar la ei.",a mai spus Firea.

Citește și: Cozmin Gușă îl atacă pe Alexandru Cumpănașu! Reacție cu privire la candidatura la prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.