Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță corturi anticaniculă în București

gabriela firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a fost prezenta astazi la  Piata Universitatii - in zona Facultatii de Arhitectura, unde este amplasat unul dintre cele 20 de corturi anticanicula din Bucuresti, pentru a verifica ce conditii sunt oferite cetatenilor.

"Asa cum am promis acum trei saptamani, astazi avem montate si dotate 15 corturi anticanicula, celelalte cinci urmand a fi amplasate si dotate cu toate cele necesare pana la sfarsitul acestei zile.

In acest weekend va fi canicula si, peste acest inconvenient, si indicatorul de umiditate va fi un factor care ar putea sa creeze probleme bucurestenilor sau celor care se afla in Capitala in aceasta perioada. Practic, vremea va produce un disconfort termic, mai ales la pranz, de aceea am vrut sa fim pregatiti pentru aceasta situatie”.

Vești BUNE pentru datornici: Salariile NU vor mai putea fi poprite de bănci / PROIECT

Primarul Capitalei a mai explicat:

„ Corturile sunt amplasate in puncte din Bucuresti considerate a fi cele mai aglomerate. Acestea vor fi deschise zilnic intre orele 11:00 si 19:00, fiind dotate cu medici si asistenti, aer conditionat, apa, tensiometre, aparate pentru masurarea glicemiei si medicamente de prim ajutor. Multumesc atat Ambulantei Bucuresti-Ilfov cat si medicinei scolare din cadrul ASSMB, pentru ca acesti medici si aceste asistente vin la corturile de prim-ajutor in sistem de voluntariat si este de apreciat acest lucru".

Corturile anticanicula sunt amplasate in urmatoarele zone: Piata Victoriei, Piata Romana - rond ASE, Piata Romana - metrou, Piata Universitatii - Spital Coltea, Piata Universitatii - Arhitectura, Piata Unirii - bd. Regina Maria, Piata Unirii - 11 iunie, Piata Moghioros, Piata C.A Rosetti, Piata Iancului - metrou, Dristor - metrou, Parcul Herastrau, Piata Muncii, Piata Crangasi,Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Gara de Nord, Parcul Cismigiu, in zona magazinului Unirea si in apropierea Pietei Roma.

Totodata, la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municiului Bucuresti (DGASMB), sunt puse la dispozitia cetatenilor doua locatii pentru cei care doresc sa se adaposteasca de canicula: in cadrul Strucurilor de economie sociala Santhe Fitoceainarie (str. Lipscani, nr.104, sector 3, zilnic, intre orele 8-22) si Centrul de resurse pentru structururile economiei sociale Mentor (sos. Stefan cel mare nr.1-3, sector 1, de luni-vineri, orele 9-18), precum si la sediul DGASMB din str. Foisorului nr.56-58, sector 3.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.