Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, anunț important pentru medicii din București: 'Achiziționăm 600 de locuințe'. Proiectul a picat în ședința CGMD / UPDATE

facebook.com
Gabriela Firea

ERATĂ MEDIAFAX - Gabriela Firea a anunțat, joi, că Primăria Capitalei vrea să cumpere sute de case pentru medicii din București, iar Nicușor Dan o acuză „că se grăbește să facă achiziții imobiliare la sfârșit de an”. Potrivit lui Dan, punctajul de acordare a caselor ar fi unul discriminatoriu.

„Să-i convingem pe medici să nu mai plece să muncească în străinătate, ci să rămână în țară avem acest proiect. Deși salariile au crescut, mulți se plâng că nu au case, că sunt chiriile mari. Astfel că achiziționăm 600 de locuințe. Astăzi le avem pe primele 177, în ședințele viitoare vor veni și celelalte”, a precizat Gabriela Firea, joi, la ședința Consiliului General al Municipiului București.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru 1 Decembrie - Cum va fi vremea de Ziua Națională

Evacuare de urgență la Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești: Sunt scăpări de gaze. O tânără a fost transportată la spital

Proiectul, care a fost pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB, a fost respins.

Pe de altă parte, deputatul Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că face achiziții imobiliare la sfârșit de an, iar medicii din București vor fi cazați în Ilfov.

„Primarul Gabriela Firea se grăbește să facă niște cumpărături imobiliare la sfârșit de an, dacă tot nu a făcut investiții pentru oraș. Pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului General de astăzi a fost introdus, pe ultima sută de metri, un proiect de Hotărâre care prevede achiziția a 177 de apartamente destinate medicilor și personalului din spitale. Pentru această achiziție sunt alocate circa 20 de milioane de euro din bani publici, prețul pe metrul pătrat construit fiind între 1000euro/mp și 1400 euro/mp”, transmite Nicușor Dan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit deputatului independent, unul dintre beneficiarii acestui proiect ar fi compania Iridex, care deține groapa de gunoi de la Chiajna.

„Circa 20 de milioane de lei vor ajunge la firma Iridex Grup Import Export, firmă care gestionează groapa de gunoi de la Chiajna, și care a fost adesea acuzată în spațiul public că poluează aerul din nordul și vestul Capitalei. Alți aproape 20 de milioane de lei vor merge în conturile Cubic Residence SRL, care are apartamente de vânzare în zona Bragadiru, iar cei mai mulți bani, 43,8 milioane de lei, vor ajunge la Impact Developer, companie care deține ansamblul Greenfield, din nordul Capitalei, un complex rezidențial în care rezidenții se plâng de lipsa drumurilor de acces. Circa 10 milioane de lei vor ajunge și la Ipsilanti Invest”, precizează Dan.

Acesta mai spune că și punctajul de acordare a acestor case ar ridica un semn de întrebare.

„Dincolo de achiziția propriu-zisă, ridică semne de întrebare și punctajele întocmite pentru cei care doresc să aibă acces la locuințele destinate angajaților din spitale. La o simplă analiză se constată cu ușurință că sunt favorizați oameni care au funcții de conducere în spitale, cei cu doctorate în medicină. Medicii tineri, care nu au funcții, nici doctorate încă, dar care ar dori poate să rămână în țară și ar avea nevoie de sprijin din partea Primăriei sunt dezavantajați de punctajul întocmit. Pentru a-i ține pe tinerii medici în țară, principalul criteriu de acordare al locuințelor ar trebui să fie veniturile obținute de aceștia. Dar, probabil nu acesta este scopul Primăriei Generale”, mai transmite Nicușor Dan.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.