Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, anunț SURPRIZĂ cu ocazia începerii anului şcolar. Liceul din România care va avea propria fermă

Inquam Photos / Adel Al-Hadad
gabriela firea deschidere an scolar

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost prezentă, luni, cu ocazia începerii unui nou an şcolar, la liceul cu profil agricol „Viaceslav Harnaj”, şi a spus că Municipalitatea a alocat acestei unităţi de învăţământ aproape trei milioane de euro, precizând că cea mai bună investiţie este în educaţie, potrivit Mediafax.

„Aici (Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj” - n.red.) vin foarte mulţi elevi nu doar din Municipiul Bucureşti, ci şi din judeţul Ilfov. Vă felicit că aţi ales acest profil, care este de viitor, pentru că o ţară fără specialişti în agricultură, în ecologie, nu cred că este o ţară care poate fi competitivă la nivel european. Acest liceu de tradiţie care a fost înfiinţat acum 46 de ani are şi o secţie unică, un profil unic, mă refer la cel apicol. Cu sprijinul cadrelor didactice de la acest liceu, există şi o secţie cu foarte mare cerere şi mă refer la cea de gastronomie şi o secţie unde sunt pregătiţi specialiştii în a îngriji animalele de companie”, a spus primarul general, la deschiderea anului şcolar 2017-2018.

Edilul a adăugat că acest liceu a primit o finanţarea de trei milioane de euro, bani care au fost destinaţi construirii unei săli de sport şi reabilitării unui corp de clădire.

Klaus Iohannis, semnal de alarmă pentru Guvernul Tudose: 'Avem o serie de provocări urgente cărora trebuie să le răspundem'

„Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au realizat o investiţie în acest liceu de aproape trei milioane de euro. Anul acesta, în primăvară, a fost dată în folosinţă sala de sport şi a fost reabilitat corpul central al acestui liceu. Consider că toate investiţiile în educaţie nu reprezintă bani pierduţi, ci dimpotrivă, cea mai bună investiţie este în educaţie”, a mai spus Firea.

Victorie de PROPORȚII în instanță - Mircea Băsescu va fi eliberat condiționat. Decizia este definitivă

Totodată, sursa citată a precizat că sunt făcute demersurile necesare astfel încât să fie construită o fermă, ce va fi folosită de elevii liceului.

„Un proiect extrem de important pentru acest liceu este ferma liceului care se va construi, sperăm, în scurt timp. Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au transmis cererea Guvernului României de a acorda trecerea în patrimoniul iniţial al Consiliului General şi apoi în administrarea Consiliului Primăriei Sectorului 1, a unei suprafeţe de teren aflată tot în Nordul Capitalei, acolo unde elevii şi profesorii vor putea desfăşura activitate practică”, a menţionat Firea.

Primarul Capitalei a susţinut, în cadrul discursului susţinut la Colegiul „Viaceslav Harnaj” că doreşte implementarea unui proiect prin care elevii acestei unităţi de învăţământ să aibă acces gratuit la transportul public dacă vin din judeţul Ilfov.

Potrivit structurii anului şcolar 2017-2018, publicată de către Ministerul Educaţiei, elevii se întorc la şcoală luni, 11 septembrie, urmând ca prima vacanţă de care vor beneficia toţi cei 2,3 milioane de şcolari şi preşcolari să fie cea de iarnă, care va începe pe 23 decembrie.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.