Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, APEL la Guvern. Primarul cere CADRU LEGAL pentru plata orelor suplimentare ale medicilor şi asistenţilor

rfi.ro
medici

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, face apel la Guvern să creeze cadrul legal pentru ca primăriile, inclusiv cea a Capitalei, să poată plăti orele suplimentare ale medicilor şi asistenţilor.

"Vreau să rog Guvernul României, pe domnul prim-ministru, care cu siguranţă este sensibil la acest domeniu, precum şi pe domnul ministru al Sănătăţii, să se creeze posibilitatea legală astfel încât primăriile, inclusiv Primăria Generală, să poată avea posibilitatea de a plăti medicii şi asistenţii care sunt nevoiţi să rămână mai multe ore într-o operaţie sau peste program. Nu văd o altă soluţie în acest moment, dar cred că nici nu pot continua în această manieră în care medicii şi asistenţii sunt nevoiţi să rămână peste program pentru a-i ajuta pe pacienţi, dar ei să facă muncă voluntară", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în curtea Spitalului Colentina, în urma unor discuţii avute cu managerul spitalului şi cu medicii demisionari.

Firea a spus că legal, se pot oferi zilele libere, dar în acest fel ar rămâne personal insuficient, iar pacienţii vor ar avea de suferit.

"Primăria Generală şi alte primării de municipii, unde sunt spitale, vor dori, sunt convinsă, să se alăture acestui efort de a-i ajuta pe pacienţi sprijinind medicii şi asistenţii să fie plătiţi pentru orele suplimentare", a subliniat Firea.

Citeşte şi: Firea, reacţie VEHEMENTĂ: 'Nu se fac numiri POLITICE în spitale' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.