Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, ATACATĂ de un lider PSD: S-a dedat la atacuri de o violență extremă și s-a lansat într-o serie de afirmații lipsite de logică și dovezi

facebook.com
Gabriela Firea

Gabriela Firea este ”disperată și dezamăgită de scăderea personală în sondajele de opinie”, susține președintele PSD Constanța, Felix Stroe. „S-a dedat la atacuri de o violență extremă și s-a lansat într-o serie de afirmații lipsite de logică și dovezi”, adaugă liderul constănțean, potrivit Mediafax.

Într-un comunicat transmis duminică, Felix Stroe susține că afirmațiile făcute sâmbătă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sunt „lipsite de logică și dovezi” și că prin acestea urmărește excluderea sa din partid.

„S-a dedat la atacuri de o violență extremă și s-a lansat într-o serie de afirmații lipsite de logică și dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al cărui vicepreședinte este. Nu poți să nu te gândești că prin aceste acțiuni dorește de fapt, cu orice preț să creeze o ruptură și excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcție”, spune liderul PSD Constanța.

Printre afirmațiile făcute de Gabriel Firea, „de o gravitate deosebită”, Felix Stroe o amintește pe aceea că Liviu Dragnea dorește să desființeze Bucureștiul, că instituțiile statului inventează dosare, dar și faptul că liderul social-democrat ar fi organizat, împreună cu Ministerul de Interne, acțiunea de pe 10 august.

„Este cunoscut faptul că organizarea administrativ-teritorială a României este consacrată prin Constituție și nu poate fi modificată decât printr-un proces legislativ complex și de durată - ideea în sine este absolut aberantă și nu se regăsește sub nicio formă în conținutul programului de guvernare al PSD, program care a întrunit sufragiile unei majorități covârșitoare a electoratului. (…)În continuarea acțiunilor sale, de demonizare a președintelui PSD și a activității sale, d-na Firea pretinde fără dovezi că instituțiile de control ale statului inventează dosare și că "… nici pe vremea guvernării PDL sau a tehnocraților nu am avut atâtea controale" (?!). Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat împreună cu Ministerul de Interne și "echipa sa de comunicare" acțiunea de pe 10 august (?!), adăugând:"Știu mai multe, dar nu vreau să spun!", afirmații puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane însetate de răzbunare”, susține președintele PSD Constanța.

Potrivit acestuia, alte susțineri „foarte grave și fără dovezi” vizează felul în care PSD gestionează alocația bugetară destinată partidelor politice și că sondajele de opinie ar fi falsificate în favoarea liderului PSD și susține că, de fapt, ea este cea care a căzut în sondaje.

„Ideea că sondajele de opinie ar fi fost falsificate în favoarea președintelui PSD este demontată automat de faptul că și alte sondaje, comandate de partide din opoziție, au prezentat aproximativ aceleași rezultate. Evident, d-na Firea este disperată și dezamăgită de scăderea personală în sondajele de opinie, generată de rezultatele înregistrate la nivelul primăriei Capitalei, rezultate care-i sunt strict imputabile. În fine, legat de alegerile pentru organizația București, d-na Firea uită că, spre deosebire de președintele PSD - care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupă funcția în mod interimar. Poate teama de alegeri libere și democratice în cadrul partidului o fac să lanseze aceste acuzații grave, nefondate și lipsite de dovezi”, adaugă președintele organizației PSD Constanța, care, în încheierea comunicatului o „roagă” pe Gabriela Firea să înceteze „definitiv” cu acest gen de atacuri publice care nu fac decât să afecteze grav imaginea PSD.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat într-o ședință cu primarii de sectoare că vrea o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare ale Bucureștiului să devină orașe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ.

"Domnul Dragnea a anunțat, într-o ședință cu câțiva primari de sectoare că dorește să desființeze Bucureștiul. Că pe el îl deranjează atât de tare persoana mea și vede că nu are ce să-mi facă decât să mă suprime încât le-a spus că va pregăti o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare să devină orașe, să devină unități administrativ-teritoriale, ceea ce este anti-constituțional. Constituția nu se modifică prin ordonanță de urgență, decât dacă cineva consideră că țara noastră nu mai este una democratică. (...) Eu șitam că se poate modifica doar prin referendum. Acum câteva zile a zis că este în pregătire textul ordonanței de urgență prin care practic Primăria Capitalei ori să se desființeze, ori să devină o instituție decorativă, iar cele șase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraș, împărțind atât patrimoniul, cât și bugetul, cu personalitate juridică", a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

În replică, secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că nu s-a discutat în partid desființarea Primăriei Municipiului București printr-o ordonanță de urgență, fiind o aberație a edilului Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.