Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Azi până la ora 14.00, în tot Bucureștiul se va simți căldura

facebook.com
Gabriela Firea primarie

Gabriela Firea a transmis în cadrul unui Comandament pentru condiții meteo nefavorabile că, în cursul zilei de astăzi îi trimite o solicicare viceprim-ministrului Sevil Shaideh de modificare a hotărârii de guvern prin care nu se poate reporni caldura în Capitală decât dacă se îndeplinesc anumite condiții, legislație pe care o consideră greoaie.

Am luat toate măsurile legale necesare pentru a reporni căldura în apartamentele care sunt legate la sistemul centraliyat de încălzire. Așa cum știți, prevederile legale permit repornirea sistemului de încălzire doar după ce se înregistrează timp de trei zile consecutive de temperaturi sub 10 grade. Noia abia oprisem sistemul cetralizat (...) consider acestă legislație greoaie, a declarat Primarul General al Capitalei.

Am discutat în acestă dimineață cu doamna viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shaideh, în cursul yilei de astăzi îi vom transmite o solicitare de modificare a Hotărârii de Guvern care prevede aceste standarde, condiții atât pentru pornirea cât și pentru oprirea sitemului (...) Frig este de câteva zile, dar RADET nu putea să pornească sistemul până când temperaturile nu scădeau sub 10 grade trei zile consecutive. ceea ce s-a întâmplat. Aseară s-a repornit sistemul de centralizare (...)

Gabriela Firea a mai spus că acest sistem este foarte vechi, îmbătrânit, de peste 30-40, încercăm să demarăm procedurile pentru obținerea fondurilor europene de 187 de milioane de euro, destinate modernizării rețelei de termoficare, astfel încât închiderea, repornirea să se poată face mult mai ușor, mai elastic și nu cu avarii, așa cum s-a întâmplat aseară.

Azi până la 14.00 avem toate garanțiile din partea conducerii RADET că în tot Bucureștiul se va simti căldura iar presiunea apei calde și temperatura vor fi net superioare zilei de ieri, a declarat Primarul General al Capitalei, conform TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.