Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Clotilde Armand nu vrea să dea banii pentru spitalele din Sectorul 1

Facebook
Gabriela Firea

Fostul primar general Gabriela Firea a criticat joi seară, la Antena 3, decizia Primăriei Sector 1 de trecere a patru spitale în administrarea Primăriei Generale.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

„Nu poate exista nicio explicatie. Suntem in plina pandemie si chiar daca nu eram, cand s-a luaat decizia acum 20 de ani de a transfera la autoritatea locala cele patru spitale s-a analzat situatia in care Ministerul Sanatatii de-a lungul timpului nu a avut resursele necesare sa acopere resursele celor 40 de unitati spitalicesti din Capitala. A functionat foarte bine aceasta regula. Cele 40 de unitati au cunoscut o dezvoltare impresionanta. Compartiv cu orice spital din Europa cu siguanta ar iesi bine, au fost investitii, corpuri noi cladiri, reabilitari, sectii noi, sali de operatii, aparatura ultraperformanta. Am asteptat ca Dan Barna si Dacian Ciolos sa intervina. Am vazut si declaratia lui Nicusor Dan care si el se derobeaza, spune ca daca i se da ceva sa i se dea si banii, or tocmai asta vrea Coltilde, sa nu dea banii. In lipsa unei HG care sa preia aceste 4 spitale, au ramas sa se administreze singure in continuare, ele neavand resursele necesare. Plata medicilor, asistentelor si infiermierilor e facuta de Ministerul Sanatatii, dar toate celelalte cheltuieli erau asigurate de autoritatea locala. Deci sunt in aer, nu mai au finantare. Deci spitalele sunt acum în aer”, a declarat Firea.

Consiliul Local Sector 1 a decis în şedinţa de miercuri să adopte un proiect privind transmiterea din administrarea Consiliului Local a terenurilor şi clădirilor aferente unui număr de patru spitale în administrarea unităţilor sanitare publice respective. Cele patru spitale sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.