Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, decizie CONTROVERSATĂ: Bucureștenii care nu vor face acest lucru riscă amenzi usturătoare

facebook.com
Gabriela Firea primarie

Primăria vrea să distrugă ambrozia de pe teritoriul Capitalei, propunând amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care nu distrug această plantă, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„Administratorii domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti, precum şi persoanele fizice şi juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucureşti au obligaţia să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei”, potrivit proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut miercuri, potrivit Mediafax.

Nerespectarea acestei prevederi de către administratorii domeniului public şi privat ai municipiului Bucureşti, precum şi de către persoanele fizice şi juridice, constituie contravenţie şi se sancţioneaza cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 2.500 de lei la 5.000 de lei pentru persoane juridice, conform sursei citate.

Tenismena româncă bătută de tatăl său la un turneu de tenis, MESAJ EMOŢIONANT pentru părinţii săi

Prin iniţiativa Municipalităţii se interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, dat fiind faptul că aceste lucrări de combatere şi distrugere vor fi aplicate în mediul urban.

„Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se realizează de către Direcţia Generală de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti şi Primărriile sectoarelor 1-6, prin împuterniciţii acestora, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, se arată în proiect.

Fost șef ANAF, avertismentul care pune pe jar România: 'Guvernul va inventa taxe speciale'

Ambrozia este considerată una dintre cele mai alergenice plante din România. Aceasta este o plantă perenă, prezentă în grădini, culturi de cereale, dar mai ales în zonele lăsate în pargină.

Alergia la ambrozie se manifestă, cel mai frecvent, prin strănut, mâncărime de nas sau ochi, secreţii nazale abundente, ochi roşii.

În zona Ilfov-Bucureşti au fost semnalate ca puncte principale de răspândire a acestei specii următoarele localităţi: Bălăceanca, Căldăraru, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Domenştii de Sus, Pantelimon, Poşta şi Tânganu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.