Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, despre data alegerilor: 'M-aș bucura ca cei care vor propune și decide să-i consulte pe medici, să nu fie un calcul politicianist'

Facebook
gabriela firea

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a vorbit, la B1 TV, despre data alegerilor locale și generale.

"Suntem într-un calendar modificat din cauza pandemiei și important a fost acum să protejăm populația. Agenda politică a trecut pe locul 3 pentru că toată lumea a fost angrenată în ceea ce privește sănătatea publică.

Din câte înțeleg de la juriștii din Parlament, nu mai pot fi prelungite mandatele aleșilor locali. Dacă avem ghinionul să trăim un val 2, categoric nu pot fi organizate alegeri.

Este nespecific să se organizeze în perioada sezonului estival. Măsurile în interiorul instituțiilor cred că vor fi menținute. Alegerile vor fi cu totul altfel decât până acum. Puțini sunt cei interesați acum de alegeri. Apetitul românilor este foarte mic, lumea este ingrijorată de propria sănătate, de ceea ce se va întâmpla cu economie.

Un consilier al lui Ludovic Orban a răbufnit după poza devenită virală pe internet: 'Este ori o lucrătura securistă de 2 lei, ori trădare din interior'

Cred că va fi o prezență destul de mică în cazul în care se vor organiza la începutul toamnei. Este foarte greu de spus.

O consultare la nivelul Parlamentului va identifica și perioada propice pentru organizarea alegerilor locale și generale. (...)

Nu aș vrea să-mi iau responsabilitatea și să propun o dată pentru alegeri. M-aș bucura ca cei care vor propune și decide să-i consulte pe medici, să nu fie un calcul politicianist.

S-a discutat și despre septembrie și despre anul viitor. Cert este că fi aproape imposibil să se organizeze în sezonul rece. perioada sezonului rece este cea mai nepotrivită.

Câtă vreme suntem într-un cadru legal, cred că vor avea loc la finalul verii, începutul toamnei. Așa va fi din punct de vedere sanitar", a declarat Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.