Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, după ce Fitch a acordat Bucureștiului același rating ca în mandatul său: 'Nu este o reușită a primarului general, orașul se scufundă!'

Gabriela Firea scrie că Agenţia de rating Fitch a stabilit ratingul Capitalei la BBB- stabil, aşa cum a fost între 2016 şi 2020, în mandatul ei de primar general. Ea precizează că nu este o reuşită a primarului general Nicușor Dan, care stă pe un morman de bani, în timp ce oraşul se scufundă.

Gabriela Firea afirmă, într-o postare pe Facebook, că ”bucureştenii şi antreprenorii au ridicat ratingul Bucureştiului, în ciuda blocării tuturor investiţiilor”.

Citește și: FOTO Gabriela Firea s-a încuscrit cu unul dintre cei mai importanți militari ai SUA

”Agenţia de rating Fitch a stabilit ratingul Capitalei la BBB- stabil, aşa cum a fost între 2016 şi 2020 în mandatul meu de primar general. Nu este o reuşită a primarului general care stă pe un morman de bani, în timp ce oraşul se scufundă! Ratingul pe termen lung acordat Bucureştiului de către agenţia Fitch în urmă cu două săptămâni, BBB- stabil, nu este o reuşită istorică. Capitala a mai fost stabilă financiar, cu excepţia anilor pandemiei COVID-19 şi a războiului din Ucraina când au fost probleme economice peste tot”, scrie fostul primar.

Gabriela Firea menţionează că ”ratingul Capitalei a fost constant BBB- stabil, între 2016 şi începutul anului 2020, iar după apariţia noului coronavirus, când resursele naţionale şi ale Bucureştiului au avut de suferit, Fitch a stabilit ratingul la BBB- în scădere”.

”Aşa a rămas în ultimii trei ani, în ciuda unor bugete imense primite de la Guvern! Susţinătorii primarului general încearcă, din nou, să-i păcălească pe bucureşteni şi transmit doar pe bucăţi analiza agenţiei Fitch. De exemplu, nu prezintă ratingul pe termen lung, indicatorul cel mai important, ci se laudă cu faptul că „profilul individual de credit al Bucureştiului” a crescut. Ce trebuie să ştie bucureştenii este că în ultimii trei ani, Primăria Capitalei a primit de două ori mai mulţi bani de la bugetul naţional şi a fost ridicat gradul de îndatorare”, spune Firea.

”Mai spun aceşti susţinători ai lui Nicuşor Dan că agenţia Fitch a lăudat planul său ambiţios de investiţii şi valoarea fondurilor nerambursabile atrase. Ce omit este că toate proiectele de investiţii aflate acum în derulare sunt moştenite, găsite de Nicuşor Dan în Primăria Capitalei, pregătite de echipa Firea. Apoi, în mandatul meu nu am avut la dispoziţie fondurile din PNRR. Totuşi, am atras fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro, iar o bună parte din bani au ajuns fizic în visteria Capitalei după ce am predat mandatul de primar general. Cetăţenii nu mai pot fi minţiţi şi doar ei pot trage concluzia dacă în Bucureşti curge „lapte şi miere”, când pe străzi este mizerie, parcurile sunt în paragină, marile proiecte de investiţii sunt blocate, iar dezvoltatorii sunt „oile negre”, mai scrie Gabriela Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.