Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea explică de ce a renunțat la a mai candida la prezidențiale: 'Nu s-a creat acea masă critică'

firea dancila

Gabriela Firea a explicat, după ce a votat-o pe Viorica Dăncilă, în CEX al PSD, să fie candidatul partidului la prezidențiale, că a renunța la o mai contracandida când a văzut că nu are susținere printre colegi.

Firea a avertizat, din postura de la șefă a PSD București, că procentele pe care partidul îl va impune pentru fiecare organizație în parte trebuie să fie asumat de acele organizații, nu doar de centru.

Citește și: Radu Tudor denunță un atentat la securitatea României! Celebrul jurnalist atacă Guvernul

”Aşa cum am spus şi la intrarea în şedinţa Biroului Permanent şi a CEx, cred şi mi se pare normal ca făcând parte dintr-un partid democratic în care este liberă exprimarea şi avem cu toţii toleranţă pentru opiniile colegilor noştri - am participat la o competiţie preliminară pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. Am fost mai mulţi în această cursă preliminară, printre care şi eu. Am venit în faţa colegilor din Biroul Permanent şi le-am cerut opinia şi, având în vedere că în ceea ce mă priveşte nu s-a creat acea masă critică de susţinere pentru că majoritatea colegilor mei consideră că preşedintele partidului trebuie să fie cel care ne reprezintă la această competiţie, mi s-a părut normal ca în faţa colegilor din Biroul Permanent să anunţ că este importantă opinia lor pentru mine şi că mă retrag din această cursă, care oricum avea final aşteptat. Şi mi se pare normal ca, începând de astăzi, la finalul acestei competiţii preliminare, să punem punct acestei dezbateri şi fiecare coleg să facă campanie electorală şi să susţină candidatul acestei formaţiuni politice. Dacă nu suntem de acord înseamnă că ne plasăm în afara partidului şi nu ne ţine nimeni cu forţa.

În afară de sondaje, există și alte criterii: susținerea organizațiilor. Dacă ele și-au asumat un procent, e normal să nu mai creezi alte tipuri de dezbateri. Trebuie să respecți opinia majoritară. E ca la olimpiadă: ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă.

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa

În primul rând acest procent care va fi anunțat pentru fiecare organizație va trebui să fie asumat de noi și va trebui să discutăm. Plus atmosfera politică și evoluțiile politice din această perioadă. În momentul în care asumăm un procent să facem un pas lateral, nu văd de ce nu. Dacă nu răspunde nimeni atunci înseamnă că toți suntem foarte buni chiar și atunci când pierdem alegerile. Tocmai din acest motiv am și anunțat după ce i-am testat pe colegii mei dacă m-ar susține, de aceea m-am și retras, pentru că nu vreau să fiu acuzată că stânga românească a pierdut alegerile dintr-un orgoliu. Nu am vrut să fiu acuzată. Nu. Eu țin la această echipă. Sunt un om solidar, când nu am fost de acord cu ceva am spus. În continuare voi spune ce mă nemulțumesc. ”, a spus Gabriela Firea.

Citește și: Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.