Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, ieșire furtunoasă: 'Nu exista nicio motivație legală, logică și umana pentru care este închis Spitalul Colentina'

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea PSD

Nu exista nicio motivație legală, logică și umana pentru care este menținut închis Spitalul Colentina, spune, sâmbătă, primarul general Gabriela Firea.

Spitalul Colentina are 860 de paturi și nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie. Primarul Gabriela Firea spune că acești pacienți ar fi putut fi tratați în cele doua spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală.

„Pentru toți apostolii apocalipsei, amintim faptul că, pe când ei susțineau că vine o „gripă ușoară”, și că nu e bine să ne „isterizăm”, unii din această țară chiar ne pregăteam temeinic pentru o criză sanitară serioasă. Am achiziționat 5 aparate de testare RT - PCR, am dotat spitalele administrate de Primăria Capitalei, am cazat medicii și asistentii pentru a-și proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca și alte instituții și fundații am ridicat în timp record un spital modular covid 19 cu 500 de locuri - nu din , care oferă condiții optime de tratament și cazare (sperăm să nu fie nevoie și de această unitate exterioară): medici pregătiți, aparatură, tratamente, alimentație potrivită, aer condiționat, tv, apă/canalizare, wi-fi etc”, spune Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta spune că în acest moment, deși epidemia nu a trecut, nu mai există motivație logică pentru ca Spitalul Colentina să fie menținut închis.

Senator PMP: Am fost denunțat de senatorul USR, Vlad Alexandrescu

„Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este menținut închis Spitalul Colentina - cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport covid, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie, și care puteau fi tratați în cele doua spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală. DSP - cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătății testarea din Capitală -, blochează acum și deschiderea Spitalului Colentina. În această perioadă, starea pacienților cronici care erau tratați la Colentina s-a înrăutățit”, mai spune Firea.

Primarul general spune că va trebui să ne obișnuim cu virusul printre noi, să ne ferim cât mai mult de contaminare, „dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacție sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, și pentru a-i trata eficient și pe ceilalți bolnavi - non covid -, noi am rămas încremeniți în proiect”, adaugă Firea.

Aceasta este de părere că „prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găsește teren fertil. Dar, va veni și ziua decontului!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.