Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea îl taxează pe Nicușor Dan: poate își va aduce aminte de principii și cere demisia șefei ASSMB

firea nicusor

Directorul ASSMB, Oana Sivache, a fost audiată la DNA fiind acuzată de luate de mită. Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, susține că actualul primar Nicușor Dan ar trebui să își amintească de principiile sale și să ceară demisia directorului ASSMB.

”Când urmăream acele știri despre neregulile înregistrate la ASSMB pentru că exista acolo o echipă profesionistă. Acum, când văd că se vorbește despre nereguli și lucruri la limita legii. M-aș aștepta să respecte principiile înalte enunțate de domnul Nicușor Dan, să vină și să spună că doamna de la ASSMB trebuie să demisioneze sau să facă un pas în lateral, așa cum a cerut și altor persoane care au fost anchetate.

Au trecut atâtea ore, iar domnul primar nu a venit să spună că solicită demisia doamnei director de la ASSMB. Așteptăm, poate în seara asta, poate va ieși să facă acest anunț.”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3 CNN.

Sivache a fost chemată miercuri la audieri

Oana Sivache s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA pentru a fi audiată, după ce, pe 12 decembrie 2023, procurorii DNA au efectuat percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele "Colţea" şi "Sf. Luca" din Capitală într-un dosar de corupţie legat de implementarea de servicii IT la unităţi sanitare din Bucureşti.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise de funcţionari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziţie publică ce prevedea implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT", preciza DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.