Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea intervine, după ce o problemă s-a acutizat în București: apel către autorități și cetățeni

Primaria Capitalei
Firea Badulescu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat, marți, intensificarea măsurilor de combatere a țânțarilor, declarând că aceste insecte se înmulțesc în actualele condiții meteorologice cu foarte multe ploi.

Citește și: Victor Ponta lansează NUCLEARA: Liviu Dragnea și-a NEGOCIAT fuga din țară

„Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, responsabile cu programele de dezinsecție (combatere țânțari), pentru a lua toate măsurile astfel încât aceste tratamente să fie aplicate unitar și eficient în toate sectoarele Capitalei. Astfel, Primarul General, Gabriela Firea a solicitat intensificarea tratamentelor de combatere a țânțarilor acolo unde există sesizări din partea cetățenilor, mai ales că actualele condiții meteorologice, ploi și umezeală accentuată, favorizează înmulțirea acestor insecte”, a transmis, marți, edilul Capitalei, prin intermediului unui comunicat de presă.

Totodată, Gabriela Firea face un apel către asociațiile de proprietari să ia măsuri pentru eliminarea tuturor acumulărilor de apă din subsolurile inundate, „pentru că acestea constituie factori favorizanti dezvoltăriilarvelor și ulterior populațiilor adulte de țânțari”. 

„Reamintim că deținătorii de terenuri virane pe care se dezvoltă vegetație spontană au obligația să îndepărteze buruienile de pe aceste terenuri pentru că acestea reprezintă factori de dezvoltare a populației de țânțari. Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale București se află în teren pentru a verifică atât acțiunile de combatere a țânțarilor cât și starea terenurilor virane, în sensul îndepărtării vegetației spontane și menținerii stării de salubrizare pe aceste terenuri”, mai precizează reprezentanții PMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.