Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, lovitură grea pentru Guvern: am testat 2000 de bucureșteni și doar 3 au test pozitiv

Inquam Photos / George Calin
Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că au fost testați 2000 de bucureșteni și doar 3 dintre aceștia au avut test pozitiv. Firea arată că va fi crescută capacitatea de testare în Capitală, asta pentru că mulți oameni doresc să plece în concedii și au nevoie de documente.

Citește și: DOCUMENT integral - Hotărârea de Guvern cu noile restricții și măsuri anti-COVID

"După cum știți, țara noastră este pe o hartă neagră a turismului și sunt convinsă că și din cauza declarațiilor făcute acum două săptămâni de către unii reprezentanți ai Guvernului care au spus că România este foarte virusată și românii au nevoie și pentru a intra în Grecia, Cipru și în alte țări de aceste certificat de sănătate, de buletinul de analiză, deci rezultatul testului pentru infecția cu SARV-COV-2

Am lansat acest program, sunt multe solicitări. Avem peste 20.000 de bucureșteni înscriși în program, dar ei pleacă în perioade diferite în vacanță, deci sunt programați în continuare. Până acum, într-o săptămână și câteva zile am realizat aproape 2.000 de teste, din care 3 teste au fost pozitive", a spus Gabriela Firea.

Consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre ce prevede achiziționarea a încă cinci aparate de tipul Real Time PCR și a șapte aparate pentru extragerea acizilor nucleici. În urma acestei achiziții, capacitatea de testare a Primăriei Capitalei va crește la 1600 de teste pe zi.

„Aceste aparate sunt foarte importante deoarece, în momentul de față, internarea nu mai este obligatorie decât 48 de ore, se poate și refuza în scris. De asemenea, sunt foarte multe persoane care pleacă în vacanță și au nevoie de teste recente de 72 de ore, pentru că, din nefericire, au fost declarații nefericite din partea unor reprezentanți ai Guvernului care au transformat, practic, România într-o țară foarte virusată, cea mai virusată țară europeană, și suntem pe lista neagră de călătorie a țărilor din Uniunea Europeană. Iată, așadar, că trebuie să ne întărim această capacitate de testare. Bucureștenii vin în număr mare să se testeze, la toate spitalele noastre, firește și la clinici private, cei care își permit din punct de vedere financiar”, a declarat Gabriela Firea în fața consilierilor municipali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.