Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea răspunde criticilor. Primăria a donat 3 milioane de euro pentru Catedrală

Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a răspuns, sâmbătă seara, criticilor din ultima săptămână, după ce a decis ca primăria să doneze 3 milioane de euro pentru Catedrală.

„E adevărat, Adversarii politici sunt cei care mă transformă într-un primar criticat sau criticabil și nu cetățenii, ceea ce este o bucurie pentru mine. În ceea ce privește decizia care a fost luată în această săptămână, eu am făcut doar o propunere și am și susținut-o cu argumente. Consiliul General a votat-o, și anume ca circa 3 milioane de euro să meargă, până la sfârșitul anului, nu direct toată suma, ci în funcție de lucrări, către finalizarea construcției Catedralei Mântuirii Neamului. Pare o sumă mare. De fapt, nu este. Și pentru persoanele, care nu cunosc bugetul Primăriei Capitalei, pare o sumă mare. Ea nu este și vă spun și de ce. De asemenea, am fost destul de mâhnită atunci când anumiți consilieri generali din opoziție au dezinformat publicul, spunând că aceasta este cea mai mare, cea mai importantă sumă care pleacă de la Primăria Generală către un obiectiv. Nu este așa”, a declarat Gabriela Firea la emisiunea Q&A.

„Într-o lună și jumătate am semnat și am actele doveditoare sume cu mult mai mari pentru necesitățile bucureștenilor. Este vorba de 11 milioane de euro pentru investiții și subvenția restantă la rețeaua de termoficare pentru a avea apă caldă acum și apă caldă și căldură la iarnă. Pe urmă, 12 milioane de euro pentru transportul în comun. 11 milioane de euro, deci de aproape trei ori mai mult, pentru infrastructură.  Am achitat toate restanțele pe care primăria le avea către constructorii care au obiective în Capitală: Pasajul Sudului, Ciurel și multe altele care au fost blocate în administrație, în ultimele luni. 20 de milioane de euro pentru instituții din subordinea primăriei. Măr efer la spitale, la muzee. Sunt sume importante, care au fost alocate într-o lună și jumătate, dar nu discreționar, nu doar la cerere, ci după ce am stabilit, ca primar general, care sunt prioritățile. Prioritățile mele ca primar general sunt: sănătatea, educația, infrastructura. Nu putem neglija cultura și spiritualitatea.”, a subliniat aceasta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.