Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, revoltată în interviul cu Dana Budeanu: 'Prefer să fie ultima mea săptămână în politică'/ VIDEO

dana budeanu firea

Gabriela Firea a fost invitata Danei Budeanu la o nouă rubrică video, "Verdict - 10 cu Dana Budeanu". În interviu, primarul Capitalei s-a declarat revolată de discursul celor care susţin că programele sociale desfăşurate de Primărie sunt "pomeni". Firea afirmă că preferă să renunţe la politică decât să ajungă să-i considere pe seniori sau pe cei cu dizabilităţi ca "atârnători".

"Eu, când am creat programale pentru seniori, m-am gândit şi la tineri. În momentul în care părinţii unui tânăr sunt sprijiniţi de primărie, automat acel tânăr este mai liniştit şi nu mai trebuie să meargă lunar să ducă bani părinţilor pentru diverse nevoie. Deci eu m-am gândit că este un ajutor în general pentru oameni. Ajută seniorii şi automat relaxezi puţin situaţia financiară a tinerilor, care au rate, au copii de crescut sau sunt la început de drum. Ne-am gândit ca un sprijin pentru întreaga societate. Iar programele pentru persoanele cu probleme de sănătate le-am gândit tot în acest sens, pentru că 60.000 de persoane cu dizabilităţi primesc sume ridicole de la guvern, iar de la primărie există acest sprijin financiar care pur şi simplu face diferenţa între a muri de foame şi a supravieţui.

Chiar zilele acestea s-a spus că tot ce se face pentru femei, că tot ce se face pentru seniori, că tot ce se face pentru persoane cu dizabilităţi sunt pomeni. Chiar nu mai vreau să dau nume, pentru că vreau să fim senine, dar chiar cel care crede că va avea o funcţie importantă a spus că aceste persoane sunt 'atârnache'. În inimă mi-a dat. Cum să spui 'atârnache'? Toate ţările, toate oraşele din occident au şi această componentă socială. Nu sunt atârnache. Li se cuvine. Bucureştenii contribuie lunar cu 25% la PIB şi li se întoarce 1%. Eu nu vreau să pornim o discuţie despre bucureşteni şi ceilalţi. Sunt total de acord cu principiul solidarităţii, oraşele mari să ajute şi oraşele mai mici, dar în ce cuantum? Nu poţi să iei totul de la Bucureşti şi să duci în ţară şi bucureşteanului să-i arăţi orabazul că a luat un stimulent financiar. Acest cuvânt atârnache mi s-a înfipt în inimă. Prefer să nu mai fac politică dacă politica este de oameni care spun despre ceilalţi că sunt atârnători. Prefer să fie ultima mea săptămână în politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.