Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea se IMPLICĂ. Un nou obiectiv: Finalizarea lucrărilor din zona Ciurel

gabriela firea santier ciurel

Prezent pe șantierul Pasajului Ciurel, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a verificat stadiul lucrărilor și a făcut mai multe lămuriri despre stadiul proiectului.

Aceasta a promis că în calitate de Primar General, „va stabili termene clare pentru finalizarea în bune condiții a lucrărilor din zona Ciurel, obiectiv care era prevăzut să se termine în 5 ani, însă durează deja de 9”, se arată într-un comunicat remis presei.

Gelu Diaconu tulbură apele în Ministerul Finanțelor: Amenință cu DEZVĂLUIRI INCENDIARE

„Am fost astăzi la unul dintre cele mai importante obiective de investiții ale Capitalei, lucrare ce vizează penetrația și racord Splaiul Independenței- Ciurel - Autostrada București - Pitești, un sistem rutier de tip drum expres - o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu, cel mai poluat din Europa.

Și în acest caz, ca în multe altele despre care v-am vorbit până acum, nimic nu a mers cum era prevăzut inițial, o lucrare ce trebuia terminată în cinci ani, n-a fost finalizată nici după nouă ani de la încheierea contractului.

Contractul de execuție a fost semnat cu asociația JV Bogl -Astaldi- Euroconstruct- Tehnologica- Proiect București pe 25.10.2007.

Proiectul a fost împărțit de la început în trei tronsoane, lungimea totală a lucrării fiind de 17 km.

1) Nodul Virtuții cu un pod metalic suspendat de cabluri amplasat diagonal peste Dâmbovița, unul de beton armat peste Soseaua Virtuții și rampele de acces aferente.

2) Tronsonul între Șoseaua Virtuții și Șoseaua de Centură cu un pod clasic peste aceasta

3) Tronsonul de legatură cu autostrada A1

Lucrarea trebuia finalizată în 2012 dar pentru că lucrurile nu au fost stabilite foarte clar de la bun început, a urmat un șir lung de amânări și întârzieri.

Protestele oamenilor din zonă care nu au fost consultați, procesele în instanță, anularea unor acte administrative tot în instanță, exproprieri făcute în pas de melc, lipsa unui PUZ, toate acestea au dus la situația de față.

În calitate de primar general împreună cu reprezentanții Consiliului General, ai firmelor implicate în proiect și cu toți factorii implicați voi stabili termene exacte pentru ca aceasta lucrare extrem de importantă pentru toți bucureștenii să fie terminată cât mai repede”, se arată în comunicatul citat.

În acest moment, lucrarea este finalizată doar în proporție de 12,8 %, ultimul termen fiind 2018.

Vreau să mai precizez un lucru, în perioada mandatului meu, nici o investiție edilitară nu va fi demarată fară consultarea bucureștenilor”, a mai spus aceasta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.