DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Gabriela Horga, deputat PNL: Am votat pentru reducerea TVA de la 19% la 5% la lemnele de foc/ Am votat și sprijinirea sportului

Facebook
Gabriela Horga

Deputatul PNL Gabriela Horga anunță că azi a votat alături de colegii ei o inițiativă legislativă liberală prin care TVA-ul la lemnul de foc scade de le 19% la 5%. De asemenea a votat și măsuri de sprijin pentru sportul românesc prin care un procent de 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces, precum şi din celelalte taxe prevăzute de lege se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român și 0,2% ca venit al Comitetului Național Paralimpic:

”Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, am votat pentru #reducereaTVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%. A fost admis un amendament în acest sens la un proiect de lege de completare a Codului Fiscal, depus de #PNL în 2018.

Proiectul, așa cum a fost completat de PNL, prevede o cotă redusă de 5% pentru livrarea de lemn de foc pentru persoane fizice, sub forma de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare. Astfel, va rezulta un preț final mai mic pentru populație.

-A mai fost votat și un alt proiect care asigură o aplicare firească și simplă a cotei reduse pe tot lanțul, eliminând și tentația de fraudă la capătul lanțului când s-ar trece de la cota de 19% la cea de 5% și cred că este la fel de important ca o familie, dar și o scoală, gradiniță, primărie sau agent economic să beneficieze de cota redusă.

-Tot astăzi, mai fost votat și un proiect ce vizează acordarea de sprijin financiar Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Comitetului Naţional Paralimpic.

Mă număr printre inițiatorii acestui proiect de lege, alături de mai mulți colegi din PNL.

Sportul românesc traversează o perioadă dificilă și relansarea acestui domeniu se poate realiza doar prin măsuri concrete de sprijin.

Potrivit actului normativ, un procent de 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces, precum şi din celelalte taxe prevăzute de lege se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român și 0,2% ca venit al Comitetului Național Paralimpic.

-Proiectele  vor fi trimise pentru promulgare președintelui Klaus Iohannis.”, scrie deputatul PNL pe pagina personala de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.