Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Podaşcă, deputata Pro România, cere echipamente pentru cadrele medicale și plata suplimentară: 'Nu trebuie să aşteptăm o tragedie ca să luăm măsuri'

gabriela podasca

Purtătorul de cuvânt al PRO România, deputata Gabriela Podaşcă, cere echipamente de protecţie şi plata orelor suplimentare pentru asistenţii sociali şi persoanele din serviciile locale de asistenţă socială, aflaţi în prima linie a războiului cu COVID-19.

"Asistenţii sociali şi personalul din serviciile publice de asistenţă socială sunt zilnic acolo, în prima linie, alături de personalul medical. Ei acţionează în comunitate, ajutând diverse categorii vulnerabile. Nu este normal să-i lăsăm fără echipamente de protecţie. Cerem Guvernului să ia măsurile necesare în acest sens şi cerem plata orelor suplimentare efectuate de aceştia", a declarat Podaşcă, potrivit unui comunicat al PRO România.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Deputata Pro România menţionează că până în prezent Guvernul "a ignorat complet" eforturile depuse de asistenţii sociali în această criză.

Gabriela Podaşcă a precizat că PRO România susţine demersul Corpului Profesional al Specialiştilor în Servicii Sociale, prin care se solicită măsuri de protecţie pentru cei aflaţi în zona maximă de risc epidemiologic.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

Totodată, purtătorul de cuvânt al PRO România semnalează faptul că aceşti specialişti sunt esenţiali persoanelor cu nevoi speciale, asta cu atât mai mult cu cât coronacriza accentuează problemele de sănătate fizică sau mentală.

"Guvernul trebuie să recunoască eforturile făcute de asistenţii sociali şi de toţi colegii lor aflaţi în prima linie şi să întreprindă toate demersurile pentru protecţia acestora. Nu trebuie să aşteptăm o tragedie ca să luăm măsuri. Nu este normal ca statul să fie mereu în contratimp cu nevoile cetăţenilor, mai ales atunci când vorbim despre oameni care îşi riscă zilnic viaţa pentru persoane aflate în dificultate", a conchis Podaşcă.

Citește și: Video Momentul în care un primar PSD ia șpagă, în plină epidemie de coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.