Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt PRO România: ANES trebuie eficientizat, nu eliminat. USR n-a construit nimic, n-are niciun drept să dărâme

gabriela podasca

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt PRO România, a declarat, într-un comunicat de presă, că  ANES trebuie eficientizat, nu eliminat, agăugând că USR n-a construit nimic, motiv pentru care n-are niciun drept să dărâme.

Citește și: Temperaturi de primăvară în plină iarnă! Meteorologii anunță când se strică vremea

„Ca și cum nu ar fi suficient că Guvernul ORBan taie-n disperare de la cei vulnerabili, partidul lui Barna propune desființarea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES). Asta pentru că atunci când n-ai construit nimic în viața ta, e normal să vii să dărâmi fără să ceri un audit, fără să te uiți la scopul autorității respective, fără să analizezi impactul unei astfel de acțiuni. ANES există pentru că aproape 30% dintre românce sunt victime ale violenței fizice și/sau sexuale. ANES există pentru că în fiecare zi sunt reclamate, în medie, 100 de cazuri de violență domestică. ANES există pentru că ne-o cere Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, tratat la care România a aderat în iunie 2014 și care precizează obligativitatea existenței unui organism coordonator. Ah, că avem o problemă de eficiență a instituției? Asta e deja altă problemă, cauzată de faptul că guvernul votat de USR a numit la conducerea ANES, pe criterii politice, o persoană cu zero experiență în domeniu. Iar atâta vreme cât ai o conducere incompetentă, n-ai de unde să scoți management eficient. Dar cred că cei de la USR știu asta, că o trăiesc intern pe propria piele. ANES trebuie eficientizat, nu eliminat!”, se arată într-un comunicat de presă al Gabrielei Podașca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.