Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Ruse s-a calificat în optimile probei feminine de dublu la Australian Open

pro sport
Elena-Gabriela Ruse,

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk s-au calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu, după ce au învins cuplul Nicole Melichar-Martinez (SUA)/Ellen Perez (Australia) cu 3-6, 7-6 (7), 6-0, sâmbătă, la Melbourne, informează Agerpres.

Ruse şi Kostiuk au câştigat în faţa favoritelor numărul nouă după circa două ore de joc (2 h 4 min).

Perechea româno-ucraineană a salvat o minge de meci în tiebreak-ul setului secund (la 6-7), impunându-se cu 9-7, după care a câştigat setul decisiv la zero.

Diferenţa s-a făcut la mingile de break, unde Ruse şi Kostiuk au fructificat 3/5, iar favoritele au câştigat doar una din şase.

Ruse şi Kostiuk şi-au asigurat un cec de 67.250 de dolari americani şi 240 de puncte WTA la dublu, iar în optimi vor înfrunta învingătoarele din meciul care opune cehoaicele Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova şi cuplul Beatriz Haddad Maia (Brazilia)/Shuai Zhang (China), cap de serie numărul şapte.

În optimi e calificată şi perechea româno-elveţiană Monica Niculescu/Viktorija Golubic, care va înfrunta un cuplu valoros, favoritele numărul patru, Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia), sau perechea Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franţa), care are patru titluri de Mare Şlem în această formulă.

În proba de simplu a junioarelor, românca Maria Daciana Ciubotaru, venită din calificări, a învins-o în primul tur pe australianca Alana Subasic cu 7-5, 6-1, urmând să o înfrunte pe japoneza Ena Koike, a 11-a favorită, în turul secund.

Cara Maria Meşter a fost întrecută în primul tur de taiwaneza Madeleine Jessup cu 6-4, 3-6, 6-1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.