Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Roma (WTA)

Elena Gabriela Ruse

Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale 3.572.618 euro, marţi, după ce a învins-o pe Kamila Rahimova (Rusia), cu 6-7 (6/8), 6-3, 6-3.

Ruse (25 ani, 152 WTA) a obţinut victoria după aproape trei ore de joc (2 h 57 min).

Românca a fost condusă în primul set cu 3-0 şi 4-1, apoi Ruse a avut 5-4. Deşi Ruse a servit pentru set, Rahimova (21 ani, 90 WTA) a trimis setul în tiebreak, unde a câştigat cu 8-6. Rahimova a condus în actul secund cu 2-0 şi 3-1, dar Ruse a reuşit o serie remarcabilă de cinci ghemuri. Românca a început setul decisiv cu dreptul, cu 2-0, dar a fost egalată, 2-2. La 3-3, Ruse a făcut un nou break, câştigând cu 6-3.

Ruse a reuşit 5 aşi, dar a comis şi 5 duble greşeli, în timp ce adversara sa a avut 3 duble greşeli.

Rahimova a câştigat prima confruntare dintre cele două, în 2022, în primul tur la Budapesta, cu 6-4, 6-7 (3/7), 6-3.

Ruse şi-a asigurat un cec de 7.828 de euro şi 40 de puncte WTA. În primul tur, ea o va înfrunta pe cehoaica Linda Fruhvirtova (18 ani, 55 WTA).

Trei românce au intrat direct pe tabloul principal de simplu, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan. Begu, cap de serie numărul 31, va debuta direct în turul secund, contra chinezoaicei Xiyu Wang, victorioasă în faţa italiencei Lucrezia Stefanini cu 7-6 (7/2), 7-6 (7/2). Cîrstea va juca în prima rundă contra americancei Katie Volynets, iar dacă va trece de aceasta o va înfrunta pe letona Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 20. Ana Bogdan va întâlni în primul tur o jucătoare venită din calificări, japoneza Nao Hibino, iar dacă va câştiga următoarea sa adversară va fi Caroline Garcia (Franţa), a cincea favorită.

La dublu, Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk vor juca în prima rundă contra perechii Tereza Mihalikova (Slovacia)/Alycia Parks (SUA), iar Monica Niculescu şi japoneza Makoto Ninomiya vor juca împotriva cuplului Leylah Fernandez (Canada)/Taylor Townsend (SUA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.