Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Szabo și Mihai Covaliu se LUPTĂ pentru șefia Comitetului Olimpic

www.realitatea.net
Gabriela Szabo Mihai Covaliu

Marți, 15 noiembrie, sunt programate alegerile pentru șefia Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Cei doi candidați sunt foști laureați cu Aur la Olimpiade: fosta atletă Gabriela Szabo și scrimerul Mihai Covaliu.

Marți, la ora 11, este programată să se desfășoare Adunarea Extraordinară de Alegeri din cadrul COSR, în cadrul căreia va fi ales al 18-lea preşedinte al olimpismului românesc.

Gabriela Szabo candidează la președinția COSR, avându-l ca „adversar" pe Mihai Covaliu. Gabriela Szabo are un proiect extrem de ambițios, anunțând că vrea ca în opt ani, România să urce în Top 20 la Olimpiadă.

Citește și: Nadia Comăneci, prima gimnastă de nota 10 din istorie, împlinește o frumoasă vârstă

"Strategia mea se bazează pe câteva puncte extrem de clare. Unul dintre obiective este reprezentat de infrastructura sportivă. Şi aici trebuie să gândim un „master plan" de dezvoltare a infrastructurii sportive la nivelul întregii ţări. Pentru că baza sportivă din România este la nivelul anilor '60- '70. Nu s-a făcut absolut nimic decât sporadic, pe ici, pe colo, după 1990. Apoi dezvoltarea sportului de masă prin campanii de masă, lucru foarte important pentru că rolul COSR este şi acela de a educa populaţia în spiritul olimpic. Comitetului Olimpic şi Sportiv Român trebuie să fie în slujba federaţiilor. Nu viceversa. Trebuie să muncim împreună şi să îi ajutăm să performeze alături de sportivi. Trebuie ca în opt ani, România să fie în Top 20 la Olimpiadă!", a declarat Szabo.

Campioana olimpică, mondială şi europeană de atletism, fost ministru al Tineretului şi Sportului împlinește, astăzi, 41 de ani.

De partea cealaltă, Mihai Covaliu, fost campion olimpic și mondial la sabie, singurul conducător de federație care a obținut aurul la Jocurile Olimpice 2016, afirmă că are în vedere, prin candidatura sa la președinția COSR, revenirea la normalitate și demararea unor proiecte care să readucă sportul românesc între primele 20 națiuni la JO 2020 de la Tokyo.

Obiectivul lui Mihai Covaliu este să readucă România în primele 20 de națiuni ale lumii la Jocurile Olimpice de la Tokyo și pentru acest lucru se bazează pe președinții de federații, care își doresc cu ardoare să revenim în elita sportului mondial.

Pentru cele două posturi de vicepreşedinţi vor concura Sorin Babii, preşedintele Federaţiei Române de Tir, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, şi Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern. Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, este de drept vicepreşedinte al COSR.

Pentru cele 14 locuri de membru al Comitetului Executiv s-au înscris 27 persoane. Faţă de componenţa veche a Comitetului Executiv, nu au mai candidat câteva personalităţi precum Elisabeta Lipă, Ana Pascu şi Elena Frîncu.

Conform statutului COSR, Comitetul Executiv are în componenţă 20 de membri: preşedinte, trei vicepreşedinţi, cinci membri ai sporturilor olimpice de vară, dintre care unul reprezentând federaţiile de jocuri sportive pe echipe, patru membri reprezentând personalităţi ale vieţii sportive olimpice, doi membri ai federaţiilor olimpice de iarnă, un membru reprezentând federaţiile Sportul pentru Toţi şi Sportul pentru Persoane cu Handicap, preşedintele Comisiei Sportivilor, trezorierul COSR şi secretarul general al COSR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.