Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafa americanilor la o intalnire Kerry-Lavrov: Zau? Fara misto?!?

Russia Today

Drapelul Federaţiei Ruse a fost arborat, dintr-o eroare, cu susul în jos în timpul pregătirii întrevederii dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi secretarul de stat american, John Kerry, miercuri, la Zurich, relatează joi presa rusă.

Potrivit imaginilor difuzate de Russia Today, banda albă se afla în partea de jos, iar cea roşie - în partea de sus.

Greşeala a fost observată de unul dintre cameramanii ruşi, care a sesizat imediat partea americană care se ocupa de pregătiri, înainte de sosirea delegaţiei oficiale a Ministerului rus de Externe.

'Zău? Fara misto!? Banda albă ar trebui să fie în partea de sus? Mulţumim!', a spus Glen Johnson, de la serviciul de presă al Departamentului de Stat.

Miercuri la Zurich a avut loc o întâlnire între ministrul rus Serghei Lavrov şi secretarul de stat american, John Kerry. În cadrul acestei întrevederi, după cum a declarat şeful diplomaţiei ruse, au fost analizate măsurile practice privind rezolvarea conflictului din Siria şi situaţia din estul Ucrainei, potrivit RIA Novosti şi Tass.

La finalul discuţiilor, Lavrov a declarat că Rusia, SUA şi alte state din grupului de prieteni ai Siriei nu intenţionează să participe la discuţiile intersiriene din 25 ianuarie la Geneva, dar că se vor implica în pregătirea acestora.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre Lavrov şi Kerry în 2016. Anul trecut a fost unul extrem de plin pentru cei doi - şefii diplomaţiei ruse şi americane s-au întâlnit de 18 ori şi au avut zeci de convorbiri telefonice, iar Kerry a fost de două ori în vizită în Rusia, într-un climat internaţional tensionat.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a implicării Moscovei în situaţia din Ucraina la sfârşitul anului 2013, care a culminat cu anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federaţia Rusă în martie 2014.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.