Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFA ANULUI Au fost anunțate companiile ÎMPOTRIVA cărora pariază George Soros

wsj.com
george soros

O parte din pozițiile short ale miliardarului George Soros au fost publicate în cursul acestei săptămâni pe pagina de Internet a Autorității de reglementare a piețelor financiare din Olanda (AFM), informează Bloomberg, preluat de Agerpres.

Regulile introduse după criza din 2008 pe piețele financiare europene obligă fondurile speculative să își anunțe pozițiile short, care reprezintă de fapt un pariu că acțiunile unei companii vor scădea, către organismele de reglementare. Însă doar pozițiile mai mari de 0,5% din acțiunile unei companii ar trebui făcute publice.

Citește și: STUDIU Dezvoltarea copiilor e influențată NEGATIV de tații obezi

Purtătorul de cuvânt al AFM, Ward Snijders, a precizat că din cauza unei erori umane au fost date publicității informații referitoare la poziții short cuprinse "între 0,2% și 0,5%" din acțiunile la companiile shortate.

Anterior, cotidianul Financial Times a informat și el că o parte din pozițiile short ale lui George Soros, inclusiv pariuri împotriva unor bănci olandeze precum ING Groep NV, au fost publicate marți seară, pentru o scurtă perioadă de timp, pe pagina de Internet a Autorității de reglementare a piețelor financiare din Olanda (AFM).

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Nutella e CANCERIGENĂ

În mod normal, fondurile speculative păstrează în secret detaliile cu privire la tranzacțiile lor short. Unele fonduri își păstrează în mod intenționat pozițiile sub pragul de 0,5% pentru a evita să dezvăluie aceste informații care pot influența piața.

Așa se face că, de exemoplu, în luna iunie acțiunile Deutsche Bank AG au pierdut 14% după ce s-a aflat că Soros a pariat că aceste acțiuni vor scadea ca urmare a Brexit-ului.

Citește și: De la Facebook pornesc majoritatea INFIDELITĂȚILOR: Cu cine își ÎNȘALĂ oamenii partenerii

Soros însă nu e vreun proroc lipsit de greșeli: a pierdut un miliard de dolari după ce a pariat împotriva pieței după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA de către Donald Trump, după cum a informat Wall Street Journal luna aceasta.

Soros, a cărui avere e estimată la 25,2 miliarde de dolari, este renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.