Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă de 1,4 miliarde de dolari a Trezoreriei SUA - Peste un milion de morți au primit bani pentru a supraviețui pandemiei

Rezerva Federala

Trezoreria SUA a trimis din greșeală peste 1,4 miliarde de dolari din fondurile menite să ajute cetățenii să depășească perioada epidemiei de coronavirus către persoane moarte, anunță BBC potrivit Mediafax.

Începând cu luna martie, Congresul a injectat circa 2.600 de miliarde de dolari în economia americană în efortul de a o proteja de extinderea virusului.

Dar graba de a livra banii a dus la erori, au spus inspectorii guvernamentali care au descoperit situația.

Primele explicații de la Teheran după explozia din apropierea unui complex nuclear

Raportul Government Accountability Office (GAO) a constatat că Departamentul Trezoreriei, care era responsabil cu trimiterile către familiile americane nu a verificat înregistrările de decese, chiar dacă unii dintre oficialii fiscali care lucrează la program s-au arătat îngrijorați.

Raportul a avertizat, de asemenea, că Programul pentru protecția salariilor pentru întreprinderile mici - un fond de împrumuturi cu costuri reduse care reprezintă 26% din cheltuielile cu epidemia din SUA - prezintă un „risc semnificativ” de fraudă, acuzând Administrația Întreprinderilor Mici pentru că nu a cooperat.

"Din cauza numărului de împrumuturi aprobate, a grabei cu care au fost procesate și a garanțiilor limitate, există un risc semnificativ să fie aprobate unele cereri frauduloase", au spus inspectorii.

Explozie puterincă lângă Teheran - Tăcerea autorităților generează mai multe scenarii spectaculoase (VIDEO)

Raportul vine în timp ce parlamentarii din Washington dezbat dacă este necesar sau nu acordarea de ajutoare suplimentare.

Congresul a aprobat aproximativ 2.600 de miliarde de dolari în cheltuieli cu epidemia din martie - un pachet estimat la aproximativ 14% din PIB.

Aproximativ 11%, sau mai mult de 280 miliarde de dolari, au fost destinate pentru plăți directe de până la 1.200 dolari pentru persoanele care câștigă mai puțin de 75.000 de dolari pe an și 500 de dolari pentru copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.