Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ jenantă la vârful PÎCCJ - Scutea s-a luat degeaba de judecători/ UPDATE: Replica PÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
gabriela scutea

După ce s-a lăudat că a finalizat după patru ani un dosar referitor la un scandal dintr-o benzinărie din Galaţi, Parchetul General popularizează un nou caz din Galaţi, însă comite o gafă jenantă şi atacă judecătorii.

Parchetul General a publicat, marţi, pe pagina de Facebook, un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, referitor la un dosar de omor. Dincolo de informaţiile despre situaţia supusă anchetei, Ministerul Public, instituţie condusă de procurorul general Gabriela Scutea, ţine să lanseze un atac subtil la judecători. Astfel, în comunicat se precizează că Tribunalul Galaţi a refuzat cererea de arestare preventivă a unei persoane suspectate că şi-a omorât cu lopata o rudă şi a dispus, în schimb, arestarea la domiciliu.

După mai bine de 24 de ore de la publicarea comunicatului de presă, a aflat şi Parchetul condus de Scutea că, de fapt, Tribunalul Galaţi a încuviinţat cererea de arestare preventivă.

"Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galati în dosarul de urmărire penala nr. 1658/P/2020 cu privire la inculpatul Borş Viorel şi, în consecinţă: În baza dispoziţiilor art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 202 şi art. 223 alin.2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Borş Viorel cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infracţiunii de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 30 de zile, de la 23.11.2020 până la 22.12.2020, inclusiv. În baza disp. art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, ia măsuri pentru emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În temeiul dispoziţiilor art. 272 Cod procedura penală, onorariul avocatului din oficiu, în cuantum de 313 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei, urmând a fi inclus în cuantumul cheltuielilor judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin.3 Cod de procedura penală, cheltuielile judiciare avansate de stat ce includ şi onorariul avocatului din oficiu rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare", se arată în minuta publicată pe portalul instanţelor.

Miercuri seara, Ministerul Public a modificat comunicat de pe pagina de Facebook, eliminând precizarea despre arestarea la domiciliu, fără alte precizări.

Trebuie menţionat că procurorul general este cel care aprobă toate comunicările instituţiei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.