Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă MONUMENTALĂ în contextul alegerilor locale! USR Sector 1 îndeamnă la fals în acte / FOTO

inroman.ro
USR

Gafă monumentală făcută de USR Sector 1 în contextul alegerilor locale! Pentru a câștiga Primăria Sector 1, cei de la USR îi îndeamnă pe români să-și facă viză de flotant sau buletin de București pentru a vota în acest sector. „Fiecare vot contează. (...) Pe 27 septembrie, ajută-ne și votează unde contează”, au scris cei de la USR Sector 1 pe Facebook.

“Vrei să ne ajuți să scăpăm de Administrația Tudorache și PSD la alegerile locale din septembrie? Fă-ți viză de flotant sau buletin de București și votează unde contează. Aici, în Sectorul 1, unde locuiești și îți pasă de școli și de străzi, de spațiul verde, de cum se cheltuie banul public. Procesul pentru obținerea vizei de flotant este destul de ușor! În plus, după modificările legislative recente, ai posibilitatea să îți faci viză chiar și în ziua votului. Da, este deschis la evidența populației în ziua votului! Pași de urmat pentru a-ți face viză de flotant in Sectorul 1”, au scris cei de la USR Sector 1 pe Facebook.

content-image

Sursa foto: DC News

Ulterior, cei de la USR Sectorul 1 au editat postarea: ”Ne adresăm miilor de cetățeni cu drept de vot care locuiesc in sectorul 1 (...) Locuitori ai sectorului 1, haideți să scăpăm de Administrația Tudorache și PSD la alegerile locale din septembrie!”.

Articolul 30 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, prevede că reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu.

Articolul 31 din același act normativ prevede că mențiunea privind stabilirea reședinței se înscrie la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară.

Declararea în fals a adresei intră sub incidența articolului 326 privind falsul în declarații din Noul Cod Penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.