Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Găgăuzia își decide viitorul! Partidele pro-ruse își dispută funcţia de başcan. Buletinele au fost tipărite în 3 limbi

www.uk.news.yahoo.com
Gagauzia

Locuitorii din regiunea autonomă Găgăuzia îşi aleg astăzi, 14 mai, liderul în cadrul turului al doilea al scrutinului pentru funcţia de başcan, în care luptă un candidat independent susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Grigorii Uzun, şi candidata Partidului „ŞOR”, Evghenia Guţul.

Au fost deschise 65 de secții de votare în 26 de localități. Programul de vot este între ora 07.00 și 21.00, transmite IPN.

Pentru turul doi, Comisia Electorală de Centrală de la Comrat a dispus tipărirea a 93 572 de buletine, dintre care 3 617 în limba găgăuză, 3 230 – în limba română, iar celelalte – în limba rusă. Costul unui buletin este de 0,69 lei.

Pentru monitorizarea alegerilor regionale din UTA Găgăuzia, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a acreditat 79 de observatori internaționali.

În ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite niciun fel de agitație electorală. Interdicția respectivă nu se referă la informațiile deja plasate pe internet și la afișele expuse anterior.

Până în prezent funcția de bașcan a fost exercitată de Irina Vlah, care a avut două mandate consecutiv și nu a mai putut candida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.