Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de proporții în Găgăuzia! Mascații au descins la sediul Partidului Șor și au făcut arestări

stiri.md
moldova mascati sis mai dos spia

Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova, de comun cu Procuratura Anticorupție și Poliția, a efectuat astăzi mai multe percheziții într-un dosar de corupere a alegătorilor din Găgăuzia de către reptrezentanții Partidului ”ȘOR”, conform deschide.md.

Potrivit unui comunicat, anchetatorii au constatat că, în perioada martie – prezent, candidatul Partidului ”ȘOR”, Eugenia Guțul, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașkanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii.

Astfel, fiecare activist avea misiunea să adune 30 de alegători care să voteze candidatul partidului ȘOR, fiind remunerat pentru asta cu 15 000 lei.

De asemenea, s-a stabilit că reprezentanții staff-ului electoral al candidatei partidului ȘOR ar fi comis încălcări ale legislației electorale precum: transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare , plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace băneşti despre care se presupune că au fost primite de la grupul criminal organizat şi nu au fost declarate la CEC.

În baza materialelor prezentate de către angajaţii INI, au fost autorizate percheziţii la domicilii, auto și oficiile formațiunii Comrat şi Vulcăneşti care au vizat 10 persoane. În urma acestora, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, numerar, telefoane mobile și alți purtători de informații.

Conducerea staffului electoral al Eugeniei Guțul, candidatul formațiunii la funcția de bașkan, au fost reținuți

Mai mulți membri ai Partidului ”ȘOR” din Găgăuzia, printre care șefii organizațiilor teritoriale și conducerea staffului electoral al Eugeniei Guțul, candidatul formațiunii la funcția de bașkan, au fost reținuți de oamenii legii în această dimineață.

Potrivit unui comunicat al Partidului ”ȘOR”, reținerile au fost precedate de percheziții la sediile organizațiilor teritoriale și la domiciliile persoanelor care se ocupau de campania pentru cel de-al doilea tur al alegerilor din Găgăuzia. De asemenea, percheziții și rețineri au loc și în alte raioane ale R. Moldova, inclusiv municipiul Chișinău.

Acțiunile au loc în aceeași zi în care formațiunea oligarhului fugar organizează proteste în fața Parlamentului.

Candidatul Partidului ”ȘOR”, Eugenia Guțul, a obținut cel mai bun rezultat în primul tur al alegerilor pentru funcția de bașkan al Găgăuziei, urmând să concureze în turul doi cu reprezentantul PSRM, Grigore Uzun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.