Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala premiilor decernate de Academia Europeană de Film va avea loc în format hibrid

filme, cinema, cinematograf

Din cauza evoluţiei neaşteptate a pandemiei de COVID-19, organizatorii galei de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA) au anunţat că cea de-a 34-a ediţie a EFA Awards, programată pe 11 decembrie la Berlin, va suferi o serie de modificări şi se va desfăşura în format hibrid, pentru a minimaliza riscurile sanitare pentru participanţi, informează un comunicat publicat pe site-ul evenimentului.

Aşa cum fusese anunţat anterior, gala EFA 2021 fusese deja modificată pentru a îmbrăca forma unui eveniment live cu distanţare fizică. Cu toate acestea, actuala situaţie epidemiologică i-a obligat pe organizatorii galei să opteze în cele din urmă pentru un format hibrid şi fără public, în cadrul căruia nominalizaţii şi câştigătorii vor participa la eveniment prin apariţii pe platforme digitale, secvenţe preînregistrate şi discursuri live pe internet.

Cea de-a 34-a gală EFA Awards va fi găzduită de actriţa, prezentatoarea TV şi scriitoarea germană Annabelle Mandeng. Evenimentul va avea loc la Arena Berlin. Mai mulţi prezentatori care vor înmâna diverse premii se vor afla în acea sală polivalentă, iar alţii vor participa prin conexiuni virtuale.

Gala EFA Awards 2021 va fi difuzată în direct pe site-ul europeanfilmawards.eu, sâmbătă seară, începând de la ora locală 19:00 (20:00 ora României, n.r.). Evenimentul va fi acoperit din punct de vedere mediatic şi pe conturile EFA de pe platformele online Instagram, Twitter şi Facebook.

Printre nominalizaţii din acest an se află şi cineastul român Radu Jude, care va concura cu cel mai recent film al său, "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" la categoriile "regizor european" şi "scenarist european".

De asemenea, o coproducţie cu participare românească, "Quo Vadis, Aida?", de Jasmila Zbanic, a fost nominalizată la mai multe categorii de premii, inclusiv la trofeul principal al galei - "cel mai bun film european".

"Nanu Tudor", o coproducţie Belgia-Portugalia-Ungaria-Moldova, regizată de Olga Lucovnicova, va concura la categoria "scurtmetraj european".

Cele mai multe nominalizări - patru - au fost obţinute în acest an de trei lungmetraje: "Titane", de Julia Ducournau, premiat cu trofeul Palme d'Or la Cannes 2021, "The Father", de Florian Zeller, recompensat cu două premii Oscar, şi "Quo Vadis, Aida?", de Jasmila Zbanic, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional la cea de-a 93-a gală a premiilor Academiei de film americane, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.