Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala premiilor Goya: tineri cu sindromul Down sau cu dizabilităţi intelectuale îi vor întâmpina pe actori pe covorul roşu

radioromanul.es
gala premiilor goya

Tineri cu sindromul Down sau cu dizabilităţi intelectuale vor realiza sarcini de protocol şi îi vor întâmpina pe actori pe covorul roşu la gala premiilor Goya ale cinematografiei spaniole care va avea loc sâmbătă 12 februarie, la Palau de les Arts Reina Sofia din Valencia, relatează luni EFE, informează Agerpres.

În total opt tineri ai Asociaţiei Asindown din Valencia sunt deja instruiţi zilele acestea pentru a primi oficialităţile, actorii şi actriţele care vor participa la gală şi pe care îi vor însoţi pe covorul roşu până în zona în care se fac pozele.

Toţi s-au declarat extrem de emoţionaţi şi de încântaţi de această misiune, dar şi puţin nervoşi ca urmare a responsabilităţii uriaşe pe care o presupune să fie prezenţi pe covorul roşu, dar cu dorinţa de a arăta că se ridică la nivelul aşteptărilor.

India Máńez, cu sindromul Down, s-a declarat "foarte bucuroasă, emoţionată şi motivată", dar şi "puţin nervoasă" pentru această experienţă pentru care trebuie să vină îmbrăcată în cămaşă albă şi pantofi comozi fără toc şi să aibă părul strâns.

Daniel Pérez, un tânăr cu dizabilităţi intelectuale, spune că nu îi vine să creadă că va participa la gala de sâmbătă şi că este extraordinar de nerăbdător dar şi "emoţionat la maximum" pentru că va cunoaşte actori în carne şi oase, dorind să-l cunoască mai ales pe actorul Mario Casas. Ştie foarte bine că nu poate folosi telefonul mobil pentru a face poze sau filmuleţe şi nici să-şi scoată masca "pentru că suntem în vremuri de COVID", dar chiar şi aşa de abia aşteaptă să vină seara de sâmbătă.

María Fleses, cu sindromul Down, asigură că sunt toţi emoţionaţi şi nerăbdători şi că gala premiilor Goya va demonstra că "suntem capabili" să facem faţă acestor sarcini.

Toţi aceşti tineri primesc o pregătire specializată şi adaptată, care îi va face să iasă foarte mult din zona lor de comfort, a declarat pentru EFE, Rocío Silla, responsabila cu comunicarea a asociaţiei Asindown, care s-a arătat încrezătoare că punerea lor în situaţii diferite şi modul în care vor reacţiona vor fi benefice pentru ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.