Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galați, orașul cu priză la nou

stiripesurse.ro
statie incarcare masini electrice

Galați, orașul cu priză la nou

Orașul de la malul Dunării care până acum câțiva ani se remarca prin garaje și maxi-taxi a venit cu viteză din urmă și a primit premiul "Best Electric City", distincție care îi recunoaște investițiile majore în infrastructura de transport în ton cu linia protejării mediului.

AutoExpert, nucleul celui mai important Motoring Media Grup din România, ajutat de Arval Service Leasing România și Vitesco Technologies Romania, a organizat a doua ediție a competiției „Best Electric City”. Acest challenge este susținut de Ministerul Mediului, la sediul instituției având loc festivitatea în urma căreia Galațiul, localitatea care cu ani în urmă era plină de garaje și de mașini de tip maxi-taxi, devine deja un reper greu de atins pentru multe municipii din țară. Urbea de la Mila 80 a Dunării are aproximativ 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar prin proiectele câștigate prin PNRR va ajunge la 200 de asemenea puncte.

„Vom fi greu de întrecut”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, care încă din primul său mandat a încurajat un transport ecologic.

content-image

Conform Biroului de Presă al Primăriei din sudul Moldovei, sunt deja pe traseu 105 mijloace de transport noi și moderne (17 troleibuze; 20 autobuze hibrid; 20 minibuze; 40 autobuze Euro 6; 8 tramvaie), iar alte 57 de mijloace de transport noi vor ajunge în parcul auto, cu finanțare prin PNRR (42 de autobuze electrice; 10 tramvaie; 5 microbuze).

Sursa citată precizează că și sistemul de iluminat public al urbei de aproape 250.000 de suflete este în plină modernizare, iar un alt proiect important vizează realizarea unui parc fotovoltaic de 5.000 MWh. Consiliul Local Galați a aprobat deja studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru Centrala fotovoltaică care va fi amplasată pe depozitul de deșeuri închis din zona Tirighina.

content-image

Așadar, și nu este doar un joc de cuvinte, Galațiul are priză la nou și pare ușor absurd ca noul deținător al trofeului „Best Electric City” să nu beneficieze de o ieșire la un drum de mare viteză, așa cum ar trebui să fie Autostrada Moldovei. Până atunci, după promisiunile politicienilor, posesorii de mașini electrice din sud-estul României vor putea traversa noul pod peste Dunăre de la Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.