Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galeria FCSB face România de rușine - Scandările rasiste pot lăsa tribunele goale, după intervenția șefului CNCD

fcsb.ro
steaua fcsb

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a urmărit derby-ul FCSB - Rapid, încheiat 3-1, din tribunele Arenei Naționale. Contactat de Gazeta Sporturilor, acesta a comentat scandările rasiste reprobabile care au umbrit duelul de duminică seara.

Șeful CNCD propune luarea unor sancțiuni dure împotriva suporterilor care apelează la astfel de scandări discriminatorii, înaintând inclusiv scenariul ca astfel de partide de mare risc să se dispute cu tribunele goale.

„Asta trebuie să decidă Federația și Liga, comisiile, ei se pricep mai bine la regulamentele lor interne (n.r.-  răspuns la întrebarea dacă Sebastian Colțescu ar fi trebuit să oprească definitiv meciul). Eu am văzut că meciul a fost oprit la un moment dat. Chiar nu înțeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Vă spun sincer, am ajuns cu 45 de minute mai devreme, abia ce intrasem pe stadion și scandările erau deja prezente.

Niciuna dintre galerii nu a avut un comportament de salon. Departe de mine să justific comportamentul vreunei galerii, dar s-au provocat reciproc, asta este adevărat. Nici galeria Rapidului n-a avut un comportament corect. Dincolo, sincer, chiar nu înțeleg niște comportamente, mai ales când se știe că lucrurile sunt clare, sancționabile.

Sancțiunile sunt prea blânde, cu siguranță. Ar trebui să ajungem la situația în care meciurile să se joace fără spectatori, altă soluție nu există! Știu că sună foarte dur, cluburile ar suferi, dar, efectiv, nu poți să ieși pe stadion cu familia, cu copiii și să vezi aceste scandări sau să vezi un copil de 10 ani care să strige aceste lozinci într-o exuberanță din aceasta inconștientă! Cred că lucrurile n-o iau într-o direcție într-o bună”, a spus șeful CNCD, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Csaba Asztalos propune să existe un sistem prin care să fie identificate aceste comportamente, iar persoanele identificate care au astfel de scandări să fie excluse de pe stadioane un an, doi, „altfel vom rămâne tot aici și nu vom avea doar violență verbală, ci și violență fizică”.

Încă de la începutul partidei, Peluza Nord a FCSB-ului a început să reproducă refrenul rasist: „Am avut și vom avea mereu boală pe țigani / Ne p*** pe ei la infinit, m*** lui Rapid”. Sloganul reprobabil a fost repetat pe parcursul partidei, inclusiv după golul de 1-0 reușit de Andrei Cordea în minutul 14.

De asemenea, galeria FCSB-ului a afișat mai multe mesaje rasiste: „Bocciu și Kanye West / Cântă Niggas în Giulești”, „Acum fără supărare / Aveți cort în deplasare?”

Meciul a fost întrerupt temporar în minutul 34, când, la cererea „centralului” Sebastian Colțescu, fanii au fost atenționați de la stația de amplificare să renunțe la scandările rasiste și xenofobe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.