Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galeria Uffizi din Florenţa va creşte semnificativ preţurile biletelor pentru a-şi plăti facturile de încălzire şi electricitate

Pixabay
florenta

Galeria Uffizi din Florenţa a anunţat marţi că va creşte preţurile biletelor de intrare pentru a-şi amortiza costurile generate de facturile ridicate la încălzire şi electricitate, informează AFP.

De la 1 martie şi până pe 30 noiembrie, inclusiv în vârful sezonului turistic, preţul unui bilet individual ce permite vizitarea Galeriei statuilor şi picturilor din muzeul italian va creşte de la 20 de euro la 25 de euro, potrivit Agerpres.

Această măsură, suportată "în principal de turiştii străini", va permite "o rezistenţă în faţa creşterii costurilor din sectorul energiei şi al construcţiilor", au declarat reprezentanţii Galeriei Uffizi într-un comunicat.

În schimb, a fost introdus un tarif redus (19 euro) pentru vizitatorii matinali care doresc să pătrundă în prestigiosul muzeu florentin înainte de ora locală 08:55.

Alte tarife (în extra-sezon, abonamente) şi preţuri de intrare în alte spaţii ale Galeriei Uffizi rămân neschimbate.

Ministrul italian al Culturii a salutat această decizie, pe care o consideră "justă".

"Trebuie să ne aliniem cu practicile europene", a declarat Gennaro Sangiuliano, care se opune gratuităţilor oferite de muzee.

"Creşterea tarifelor răspunde şi unei probleme oarecum 'morale': pentru o familie americană care cheltuie 10.000-20.000 de euro pentru a veni în Italia, să plăteşti 20 de euro pe un bilet la muzeu este suportabil", a adăugat ministrul italian.

Italia a înregistrat o inflaţie de 8,1% în 2022, un valoare inedită după anul 1985, alimentată de creşterea tarifelor la energie, care s-au mărit cu 50,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.