Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE VIDEO - Catastrofă în India: un bloc cu cinci etaje s-a prăbușit: cel puțin 70 de persoane au fost prinse sub dărâmături

AP
inundatii India

Cel puţin 70 de persoane ar putea fi prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii unui imobil cu cinci etaje, luni seara, în oraşul Mahad, din vestul Indiei, a anunţat poliţia, citată de AFP, informează Agerpres.

Citește și:GALERIE VIDEO - Bilanț tragic după ce furtuna Laura a trecut prin Haiti și Republica Dominicană: cel puțin 13 morți, între care doi copii

''Cincisprezece persoane rănite au fost salvate şi transportate la spital'', a adăugat poliţia din Mahad, oraş situat la 120 kilometri sud de metropola Mumbai.

Clădirea avea 47 de apartamente. Potrivit Reuters, care citează reprezentanţi ai poliţiei, numărul persoanelor care se aflau în clădire în momentul prăbuşirii este de cel puţin 90.

Cauzele incidentului nu au fost deocamdată stabilite, dar prăbuşirile de clădiri sunt frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie). Ploile torenţiale erodează fundaţiile clădirilor şi le fragilizează.

La locul incidentului s-au deplasat echipe de salvare, indică un comunicat al Forţei indiene de răspuns la catastrofe.

Musonul are un rol esenţial în agricultura Asiei, dar poate cauza numeroase decese şi pagube materiale pe scară largă, printre care inundaţii şi prăbuşiri de imobile. În 2020, sezonul musonic a dus la moartea a aproximativ 1.200 de persoane, dintre care 800 numai în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.