Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galop de sănătate pentru AKTOR. Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș Turda un succes pentru compania greacă: Vom continua să ne mobilizăm pe toate șantierele

AKTOR
autostrada sebes turda A2

Compania greacă AKTOR a dat o lovitură de imagine după darea în folosință a Lotului 2 al Autostrăzii Sebeș Turda. După această reușit șefii companiei susțin că vor continua să se mobilizeze pe toate șantierele și în conlucrare cu autoritățile române vor continua marile proiecte în care este implicată.

In data de 30 Noiembrie 2021, Ministerul Transporturilor condus de domnul Ministru Sorin Grindeanu si  Compania Nationala de Administrare a Infrastucturii condusa de domnul Director General Cristian Pistol, impreuna cu compania de constructii AKTOR, au anuntat punerea in trafic a Lotului 2 al autostrazii Sebes Turda.

Cu o lungime de 24,5 km, acest lot intregeste tronsonul Sebes Turda, astfel putandu-se circula in sistem de autostrada pe toata distanta de la Sibiu la Cluj.

Este o realizare importanta pentru infrastructura din Romania si un merit esential il au atat Ministerul Transporturilor prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii cat si compania Aktor, care in ultimii 2 ani a livrat si dus la bun sfarsit mai multe proiecte in Romania, precum autostrada A3  Bucuresti Ploiesti 3,25 km, DN18 Baia Mare 59 km si tronsonul de cale ferata Micasasa - Podu Mures 44 km, proiecte cu o valoare de peste 1 miliard de lei.

content-image

Cu aceasta ocazie, Presedintele Companiei Aktor, Christos Panagiotopolous, ne a declarat urmatoarele:

“ Romania este si va fi o piata de maxima prioritate pentru compania Aktor, si asa cum am promis de fiecare data cand m am intalnit cu Autoritatile Romane, am sustinut si voi sustine in egala masura toate proiectele si toate contractele pe care le avem in desfasurare. Ma bucur ca am reusit sa dam in trafic acest lot de autostrada, sper ca am reusit sa imbunatatim imaginea companiei noastre, avem actionari noi, management nou, suntem practic o companie noua; am primit o marire de capital de 120 milioane euro, vor mai urma, si in acest moment compania Aktor isi recastiga locul bine meritat in elita constructorilor de infrastructura, atat in Romania cat si in Grecia si alte tari.

content-image

Va asigur de suportul meu si din acest moment va promit ca proiectele in care Aktor este implicat se vor desfasura cu o mobilizare si sustinere financiara, asa cum ati vazut la Sebes in ultimele 6 luni.

Doresc sa multumesc Ministerului Transporturilor si CNAIR ului pentru suportul si profesionalismul lor. “

content-image

Mentionam ca exista  si o problema de ordin tehnic, care presupune o restrictie de trafic in zona km 19 pe o distanta de aproximativ 1 km, datorata alunecarii de teren din zona Oiejdea, care se afla sub monitorizare si consolidare de mai bine de 3 ani, alunecare de teren care in acest moment este stabilizata, urmand ca in luna Decembrie sa se finalizeze monitorizarea martorilor de catre Expertii implicati, astfel incat in prima luna de primavara, cum conditiile meteo vor permite, sa se asfalteze si Calea 2 pe cei 800m.

In aceslasi context, Premierul Romaniei domnul General Nicolae Ciuca si domnul Ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu au facut declaratii.

content-image

“Am fost să verific ce se întâmplă pe Lotul 2 Sebeş – Turda. Azi de dimineaţă i-am chemat la Minister pe cei care se ocupă direct de proiect şi beneficiarii: CNAIR. Şi având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate până mâine, odată cu finalizarea acestor lucrări, mâine după-masă se va da drumul la Lotul 2 Sebeş – Turda, cu restricţiile pe care le-am anunţat inclusiv de vineri şi anume acel kilometru unde va fi circulaţia pe o singură bandă. Vreau ca aceste lucruri să se desfăşoare normal. Domnul director Pistol vă anunţ că odată terminată acea predare-primire sau dare în circulaţie lucrurile trebuie să se desfăşoare normal, cum trebuie şi de acum încolo. Fără festivisme, fără tăieri de panglici, fără chestiuni care nu-şi au locul, pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului faţă de cetăţeni este una mare, de 30 de ani. Am făcut lucrurile acestea pe repede-înainte pentru că exista riscul să mai stăm 3-4-5-6 zile cu lucrurile terminate şi nefolosit acel tronson. Am fost, am făcut verificări, am luat toate măsurile de siguranţă şi am discutat cu colegii din Minister. Imediat cum sunt finalizate ultimele şi pot fi făcute până mâine, acest tronson va fi dat în circulaţie, astfel încât de la Sebeş la Cluj să se poată circula în regim de autostradă, cu acele restricţii .” A declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Domnul General Nicolae Ciuca, Premierul Romaniei,  a salutat deschiderea, începând de marţi, a circulaţiei pe Lotul 2 al Autostrăzii 10 Sebeş-Turda şi i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în finalizarea acestui proiect, menţionând că dezvoltarea infrastructurii de transport este un punct important în programul de guvernare.

„Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce ţării noastre, atât prin facilitarea legăturilor între regiuni, cât şi prin creşterea economică firească generată de viteza şi calitatea acestor legături. De aceea, îi felicit pe toţi cei implicaţi în finalizarea proiectului de faţă şi le urez succes celor angajaţi în proiecte similare„, a declarat şeful Executivului, conform unui comunicat transmis, luni, de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.