Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Game of Thrones' va fi difuzat pentru prima dată simultan în 170 de ţări

game of thrones

Noul sezon al serialului cult 'Game of Thrones' (Urzeala Tronurilor), producţie de succes a postului american HBO, va fi difuzat pentru prima dată pe micile ecrane simultan în 170 de ţări, luni la ora 01.00 GMT. 

Popularitatea acestei epopei fantastice medievale, plină de sânge, sex şi trădări, este atât de mare, încât postul american HBO a decis ca fiecare din cele zece episoade ale sezonului 5 să fie difuzat în acelaşi timp în 170 de ţări, indiferent de diferenţa de fus orar, informează France Presse. 

Postul doreşte să lupte astfel împotriva pirateriei. Potrivit site-ului TorrentFreak, serialul a fost de departe cel mai piratat în 2014, pentru al treilea an consecutiv, cu opt milioane de descărcări ilegale. 

Inspirată din seria de romane fantastice 'A Song of Ice and Fire' a scriitorului american R.R. Martin, această saga turnată cu un lux de mijloace mai puţin obişnuite pentru televiziune, redă lupta neobosită între mai multe familii nobile pentru cucerirea 'celor Şapte Regate', pe continente imaginare, într-o perioadă nedeterminată, inspirată totuşi din Evul Mediu. 

În acest al cincilea sezon, eroii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen sunt pregătiţi de acţiune pentru cucerirea Tronului de Fier, pe care domneşte Regele Celor Şapte Regate de pe tărâmul fictiv Westeros. 

Timp de patru sezoane, toate aceste personaje au fost separate geografic. Acum poveştile lor vor începe să se întâlnească. Va fi un sezon mare, în care Estul întâlneşte Vestul, spune co-scenaristul David Benioff pentru revista Rolling Stone. 

Scenele sezonului cinci au fost turnate în Croaţia, Spania şi Irlanda de Nord. 

Succesul extraordinar al acestei saga a fost deja demonstrat în luna iunie de vizita reginei Elisabeta pe platourile de filmare din Belfast. Prim-ministrul britanic David Cameron, care s-a declarat fan al serialului, a făcut şi el acelaşi lucru, notează AFP. 

Potrivit The Hollywood Reporter, citat de agenţia franceză de presă, HBO a comandat deja al şaselea sezon şi intenţionează să continue şi cu al şaptelea.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.