Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gândacii au băgat spaima în patronii unui mall, după ce ANPC a găsit gândaci în 20 de restaurante: Un alt mall a închis preventiv zona de food

gandaci

Conducerea unui mall din Cluj-Napoca a decis, joi, închiderea preventivă a tuturor restaurantelor și a fast-food-urilor din zona de food court, pentru dezinfectare și dezinsecție, după ce s-au găsit gândaci la un alt centru comercial, anunță MEDIAFAX.

Comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, Mircea Radu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanții instituției vor verifica vineri zona de food-court a centrului comercial care a închis preventiv restaurantele.

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

„Conducerea a decis, joi, să închidă benevol toate restaurantele și fast-food-urile din zona de food court, inclusiv o cafenea și o pizzerie de la parterul clădirii, dar și partea de food de la un supermarket din incintă. Comisarii CJPC Cluj vor verifica vineri zona de food-court. Este de apreciat această decizie a conducerii, chiar dacă restaurantele vor înregistra pierderi financiare”, a spus Radu.

Potrivit unui comunicat al mall-ului, în contextul acțiunilor tematice efectuate de instituțiile abilitate la unitățile de alimentație publică din Cluj-Napoca, administrația centrului comercial, împreună cu operatorii de restaurante din food court, au luat decizia de a demara operațiuni preventive și suplimentare de igienizare, dezinfectare și dezinsecție.

Citește și: Omul ‘crescut’ la FBI zguduie cazul Caracal! Declarația care aruncă-n aer întreaga anchetă

„Totodată, a demarat o procedură de verificare a procesului tehnologic de preparare a alimentelor în restaurantele din food court. Astfel, întrucât testele pot fi realizate doar în timpul programului, locațiile din food court și-au întrerupt temporar activitatea pe partea de preparare a alimentelor. Administrația este în permanență preocupată să le ofere clienților servicii la cele mai înalte standarde, astfel că acordă o atenție deosebită respectării normelor sanitare şi de igienă prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest sens (...) își îndeplinește toate obligațiile, realizând operațiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare cu o frecvență sporită, mai exact, de două ori pe lună în zona de food court, incluzând spațiile operatorilor, sala de mese, grupurile sanitare din proximitate și alte spații comune. Aceste lucrări sunt efectuate cu o firmă externă, autorizată să furnizeze servicii profesionale de dezinsecție, dezinfecție și deratizare”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Totodată, pentru menținerea nivelului de calitate al serviciilor oferite, administrația mall-ului a precizat că verifică periodic locațiile de alimentație publică, iar dacă sunt identificate vulnerabilități, activitatea acestora este sistată temporar, până la remedierea aspectelor sesizate.

„Susținem activitatea autorităților competente de a verifica unitățile de alimentație publică și vom da curs tuturor acțiunilor în acest sens, pentru a ne asigura că menținem standardele înalte ale serviciilor oferite publicului”, se mai arată în comunicat.

În mall-ul care a închis preventiv zona food-court sunt peste 20 de restaurante cu specific internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.