Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Coastă italiană a salvat 550 de migranţi din largul mării

Garda de coastă italiană a anunţat că a salvat 550 de migranţi din apele Mării Mediterane, în cursul a cinci operaţiuni în care au fost recuperate de asemenea cinci cadavre, relatează AFP.

Toate aceste operaţiuni au vizat migranţi care erau înghesuiţi în ambarcaţiuni improvizate aflate în derivă între Libia şi Italia.

Haosul politic şi situaţia securităţii din Libia au provocat o creştere a numărului de migranţi clandestini care pleacă spre coastele Europei, chiar în condiţii meteorologice nefavorabile.

Fost ministru de Externe, avertisment pentru România: Vremuri complicate

'Am făcut tot ce am putut, dar din nefericire şase persoane şi-au pierdut viaţa', a afirmat coordonatorul organizaţiei SOS Mediterranee pentru operaţiuni de căutare şi salvare, Mathias Menge.

Cinci dintre persoanele decedate au fost găsite într-una din bărcile gonflabile pline cu migranţi, iar în cazul celei de-a şasea victime este vorba despre un înec.

'Tragedia de astăzi evidenţiază pericolele traversării Mării Mediterane şi necesitatea menţinerii capacităţii de căutare şi salvare pe toată durata iernii'', a afirmat Menge.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), un număr record de 4.271 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi de la începutului anului în Marea Mediterană, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.