Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu face PRĂPĂD! Amenzile aplicate în primele două luni ale anului au CRESCUT cu 60% față de 2019

garda de mediu

Valoarea amenzilor aplicate de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) în primele două luni din 2020 s-a ridicat la 8,709 milioane de lei, în creştere cu 60,5% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, când cuantumul sancţiunilor a fost de 5,424 milioane de lei, reiese din raportul instituţiei aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), conform Agerpres.

Citește și:  Continuă NEBUNIA: microbuze PLINE cu români din Italia și Germania, așteptate să ajungă în București

Conform datelor centralizate, în intervalul 1 ianuarie - 29 februarie 2020, au fost efectuate 4.329 de inspecţii la nivel naţional, în scădere cu 8,8% comparativ cu primele două luni din 2018, în timp ce numărul amenzilor aplicate a fost de 400, faţă de 236 la nivel comparativ.

De asemenea, în perioada de referinţă s-au emis 200 de avertismente (faţă de 120, în ianuarie-februarie 2019) şi 24 de decizii privind sistarea activităţii (faţă de 18, în primele două luni ale anului trecut). În plus, în acest an, au fost emise şapte propuneri de suspendare de acorduri sau autorizaţii de mediu, precum şi nouă sesizări penale.

Din totalul controalelor realizate în acest an, pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, 3.670 s-au înregistrat în domeniul controlului poluării, iar 659 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

Raportul GNM arată, totodată, că în februarie au fost efectuate, la nivel naţional, 3.862 de inspecţii, dintre care 2.415 în domeniul poluării, şi au fost aplicate 293 de amenzi în valoare de 5,66 milioane de lei.

În acelaşi timp, au fost transmise 131 de avertismente, 15 dispoziţii de sistare a activităţii, patru propuneri de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu, respectiv au fost întocmite şapte sesizări penale.

Garda Naţională de Mediu este instituţie publică care funcţionează ca instituţie de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Garda are atribuţii în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.