Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu Prahova a aplicat amenzi de 65.000 de lei după incendiul de la Inoteşti, soldat cu două victime

mediafax.ro
incendiu Inotesti

Garda de Mediu Prahova a aplicat amenzi în valoare totală de 65.000 de lei în urma incendiului produs la o fabrică de produse din ţiţei din localitatea Inoteşti soldat cu două victime, care au suferit arsuri grave, fiind transportate la spitale din străinătate.

"În urma verificărilor s-a constatat că titularul de activitate sancţionat nu a identificat/prevenit riscurile pe care preparatele deţinute în hala în care s-a produs incendiul le poate prezenta pentru mediul înconjurător, precum şi impactul degajării de noxe evacuate în atmosferă pe perioada manifestării incendiului", se arată într-o informare postată, marţi seară, pe pagina de Facebook a Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Prahova, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

În continuare, au fost dispuse măsuri de gestionare a deşeurilor rezultate în urma incendiului şi supraveghere a operaţiunilor din cadrul instalaţiei industriale pentru prevenirea producerii unor astfel de evenimente, menţionează sursa citată.

Un incendiu a izbucnit, în seara zilei de 1 martie, într-o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, sat Inoteşti, focul fiind provocat cel mai probabil de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

În apropierea halei se aflau opt rezervoare de reziduuri petroliere, echipajele de pompieri acţionând concomitent pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru răcirea depozitelor de reziduuri.

Conform datelor comunicate ulterior de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, evenimentul a avut loc la sediul SC Borsenia SRL, al cărei obiect principal de activitate este tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase.

În incendiu au ars un autotren încărcat cu 22 de cuburi de plastic şi bunuri depozitate în hală - un strung, un stivuitor, un autoturism marca Aro, motoare electrice şi pompe pentru transport lichide, anvelope auto, elemente de mobilier şi alte două autoturisme, preciza, la acel moment, ISU Prahova.

De asemenea, doi bărbaţi au suferit arsuri grave pe mare parte a suprafeţei corporale, dar şi pe căile aeriene, aceştia fiind transportaţi la spitale din Belgia şi Viena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.