DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Garda de Mediu și Jandarmeria, în control la un centru de dezmembrări auto din Călăraşi: 70 de maşini depozitate pe domeniul public au fost confiscate

garda de mediu

Garda de Mediu şi Jandarmeria au făcut, luni, un control la un centru de dezmembrări auto din Călăraşi, unde au fost descoperite mai multe nereguli. 70 de maşini care erau depozitate pe domeniul public au fost confiscate. De asemenea, operatorul economic a primit două amenzi, potrivit news.ro.

Garda Naţională de Mediu anunţă că a confiscat, luni, 70 de rable parcate pe domeniul public.

”Probabil, nu există posesor de automobil în România să nu-şi fi luat măcar o dată o piesă “de la dezmembrări”. Până aici nicio problemă. E foarte bine să refolosim, atât timp cât suntem în siguranţă. Puţini dintre noi şi-au pus însă problema dacă parcurile acestea de rable funcţionează legal şi, mai ales, dacă îndeplinesc nişte minime norme legale de mediu.

Controalele făcute de-a lungul timpului de comisarii GNM din toată ţara, au arătat, nu de puţine ori, că sunt multe probleme în acest domeniu”, a transmis, luni, Garda de Mediu.

Instituţia precizează că o echipă de comisari din cadrul Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu Jandarmeria Călărasi, au făcut un control fulger pe raza comunei Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, pentru a verifica o astfel de activitate, în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul colectării şi valorificării materialelor reciclabile.

”În urma verificărilor, au identificat o afacere prosperă, deţinută de un domn ce, cu de la sine putere, a considerat că domeniul public este perfect pentru depozitarea a peste 70 de “rable” mai mult sau mai puţin dezmembrate. Şi ca “tacâmul” să fie complet, pentru nici una din ele nu deţinea acte de provenienţa. În consecinţă comisarii GNM i-au aplicat două amenzi în valoare totală de 16.000 lei. În plus, au dispus şi două măsuri, cu termen de conformare iar autovehiculele dezmembrate au fost ridicate de pe domeniul public. Nici edilii locali nu au scăpat, încheindu-se o notă de constatare cu UAT Cuza Vodă, prin care i-a fost impusă măsura salubrizării domeniului public afectat de depozitarea vehiculelor scoase din uz”, a mai transmis Garda de Mediu.

La rândul său, comisarul-sef Octavian Berceanu a afirmat că importurile de autoturisme second hand înseamnă ”sute sau mii de autoturisme introduse zilnic în ţară”.

”Lângă acestea adăugăm şi rablele din parcul naţional auto. O parte importantă dintre autoturisme ajung să fie dezmembrate. Din dezmembrari rezultă piese de schimb SH de proastă calitate, deşeuri de metal şi elemente din interior care ajung să fie incinerate sau abandonate/îngropate aiurea pe câmpuri. În spatele acestor afaceri la negru s-au dezvoltat reţele care ne pun mediul şi sănătatea în pericol, pentru că vorbim de sute de maşini dezmembrate zilnic în atelierele clandestine şi zeci de tone de deşeuri nevalorificabile, pe care le găsim peste tot în jur”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.