Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda financiară italiană a dezmembrat o reţea care furniza documente false pentru imigranţi chinezi

carabinieri

Garda financiară italiană a anunţat miercuri dezmembrarea unei reţele care furniza acte false unor cetăţeni străini, mai ales chinezi, care obţineau astfel permise de rezidenţă, transmite AFP.

Cincisprezece persoane au fost arestate, dintre care trei au fost încarcerate şi restul plasate în arest la domiciliu. Ancheta a vizat în total 83 de persoane.

Citește și: MĂCEL într-o țară asiatică: Cel puțin 51 de oameni au fost uciși în lupte

Potrivit Gărzii financiare, documentele false - fişe de salarii, bilanţuri contabile, contracte de angajare - erau furnizate, contra unor sume consistente, de şefii a două firme de contabilitate din Prato, Toscana, şi de unii din angajaţi chinezi ai acestora.

Cu ajutorul acestor documente, cetăţenii străini obţineau reînnoirea permiselor de rezidenţă, după care erau cel mai adesea concediaţi în mod oficial, rămânând însă să lucreze la negru.

Oraşul Prato, situat nu departe de Florenţa, este centrul industriei textile din Toscana. Potrivit cifrelor oficiale, printre cei 191.000 de locuitori din Prato se află 16.000 de chinezi, dar surse locale estimează numărul acestora la 50.000, anunță Agerpres.

Operaţiunea Gărzii financiare a intervenit în aceeaşi zi în care preşedintele chinez Xi Jinping, aflat în drum spre Peru, la summitul Organizaţiei de cooperare economică Asia-Pacific, a făcut escală în Sardinia pentru a lua masa cu şeful guvernului italian, Matteo Renzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.