Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda Naţională de Mediu a lansat 'Comandamentul de vară'. Comisarii vor verifica salubritatea plajelor şi modul în care se gestionează deşeurile

garda de mediu

Garda Naţională de Mediu a lansat comandamentul de vară, o acţiune care vizează extinderea numărului de controale pe litoral, pe perioada sezonului estival, iar în acest sens mai mulţi comisari din ţară au fost detaşaţi la malul mării. Ei vor verifica salubritatea plajelor şi modul în care se gestionează deşeurile generate la nivelul operatorilor economici.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu, lansarea comandamentului a avut loc luni, la sediul Comisariatului Judeţean Constanţa, în prezenţa unei delegaţii conduse de Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Mărioara Gătej, în colaborare cu Administraţia Naţională „Apele Române”, reprezentată de directorul general Erwin Molnar, potrivit news.ro.

Citește și: Ministrul Agriculturii anunță jalea: Avem un deficit pentru produsele agro-alimentare de 2,5 miliarde de euro cu UE

În vederea susţinerii acestei acţiuni, Comisariatul General al GNM a dispus detaşarea mai multor echipe de comisari din ţară, în scopul suplimentarii efectivelor Comisariatului Judeţean Constantă.

Echipele de control vor verifica respectarea stării de salubritate a plajelor şi a modului în care se gestionează deşeurile generate la nivelul operatorilor economici care operează plajele de pe litoral, existenţa şi funcţionarea sistemelor de preepurare ale apelor uzate evacuate, respectiv a punctelor de descărcare, respectarea legii costiere şi a protecţiei medicului.

De asemenea, comisarii vor fi implicaţi şi în acţiuni mai ample care necesită un număr mai mare de persoane decât are Comisariatul Judeţean Constanţa, cum ar fi transferuri de deşeuri, accidente de mediu, poluări accidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.