Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garderoba actriţei Jeanne Moreau, simbol al cinematografiei franceze, va fi scoasă la licitaţie

licitatie electronica

Haine, bijuterii şi fotografii ale lui Jeanne Moreau vor fi scoase la licitaţie, online, între 16 şi 22 octombrie, pe site-ul casei Artcurial, în beneficiul fundaţiei actriţei pentru teatru, scrie AFP.

Estimată începând de la 250 de euro, cele 300 de loturi vor fi expuse cu acces liber din prima zi a vânzării în saloanele Artcurial. Licitaţiile se vor derula doar online, pe site-ul casei de vânzări, potrivit news.ro.

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

Un ansamblu compus de o jachetă şi o fustă lungă din mătase brodată cu perle şi paiete de la Chanel, purtate la Festivalul de Film de la Cannes de Jeanne Moreau în 2003, un inel din aur galben ornat cu perlă înconjurată de diamante, o cutie cu pălărie Goyard şi o pereche de saboţi Roger Vivier purtaţi în filmul "La Grande Catherine" (1968) de Gordon Flemyng sunt în catalog.

"Prin această vânzare a garderobei, vrem să salutăm stilul atemporal şi eleganţa domnişoarei Moreau, muza cineaştilor dar şi a creatorilor de modă", a subliniat Clara Vivien, specialist de modă la Artcurial.

Citește și: E-mail-uri secrete între Victor Ponta și Sebastian Ghiță! Fostul premier cerea execuțiile lui Rareș Bogdan și a Elenei Udrea! ‘Vreau să tăvăliți această javră!’

Prietenă cu numeroşi creatori, actriţa, care a murit în 2017, l-a întâlnit pe Pierre Cardin în timpul unei şedinţe de probă la costumele pentru "Eva" (1962), film de Joseph Losey. Au avut o legătură romantică de mai mulţi ani. Printre creaţiile haute couture ale lui Cardin pentru Moreau, vor fi expuse în special în licitaţie un set cu paiete, rochie de seară şi palton din vinil negru.

Haine desenate de Coco Chanel, Yves Saint Laurent şi Karl Lagerfeld pentru Jeanne Moreau, dar şi 40 de fotografii ale actriţei semnate de Helmut Newton, Peter Lindbergh şi Henri Cartier-Bresson, vor fi de asemenea de vânzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.